Algemeen: Cruise control (van Goldcruise?)

Beste autoliefhebbers,

Ik heb sedert kort een tweedehands auto waar de verkeerde gebruikershandleiding bij zat (uit 2001 i.p.v. 1996). Bovendien denk ik dat de Cruise Control waar ik een vraag over heb er later in is gezet. Er zit Cruise Control (CC) in en die krijg ik soms werkend maar meestal is het mij een raadsel hoe ik de juist snelheid in moet stellen.

De CC die er in zit is naast de richtingaanwijzer gemonteerd en ziet er (bijna) zo uit als op de afbeelding hier onder:

[url=http://img718.imageshack.us/i/cruisecont...][img]http://img718.imageshack.us/img718/1328/...[/img][/url]

Bij mij zijn het echter geen drukknopjes voor OFF en ON maar is het een schuifknopje. Naast ON zitt een rood led lampje. Er zit ook een drukknopje op aan het uiteinde (zie afbeelding). Op de CC staat boven OFF: SET/ACC. En boven ON staat: MEM/DEC.

Ik weet dat ACC staat voor acceleratie (snelheid v/d CC toe laten nemen) en DEC staat voor deceleratie (vertragen, oftewel langzamer gaan rijden). SET betekent dat je de sneheid in stelt en MEM betekent memory, oftewel de opgeslagen snelheid gaan rijden.

En inderdaad, als ik de CC op "ON/MEM/DEC" zet dan gaat het rode lampje aan en wordt het gaspedaal automatisch ingetrapt. Alleen is het iedere keer weer een verassing [i]welke[/i] snelheid er aangenomen wordt. Door te klooien heb ik het wel eens voor elkaar gekregen om 'm 50 km/h te laten rijden (lekker relaxed hoor!). Maar [i]hoe[/i] is mij een compleet raadsel. Zal wel met het drukknopje gaan, maar ik krijg het geen 2 keer achter elkaar voor mekaar.

Kunnen jullie me helpen?

P.S. Het plaatje heb ik in een PDF document gevonden en dat document was van de firma "Goldcruise". Hoe mijn CC werkt stond er niet in...

Meneer Jansen

Geplaatst door Meneer Jansen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Garage_LUX (0) PRO, 13 jaar geleden

50 KM Rijden
Knop op de kopsekant indrukken en blijft dan 50 rijden tot er geremd wordt.
Om de 50 km weer te selecteren schuifknop naar links en de vorige snelheid is weer geselecteerd.
Dit herhalen op elke gewenste snelheid.
Tijdens de vastgezette snelheid het schuifje naar dec houden = snelheid verminderen.
Tijdens de vastgezette snelheid het knopje acc indrukken betekend versnellen.

Garage_LUX (0) PRO, 13 jaar geleden

PS.
De gebruiksaanwijzingen kun downlaoden op de site van John Gold

Meneer Jansen (0), 13 jaar geleden

Hartstikke bedankt voor de geboden oplossing! :) Met de site van John gold bedoel je deze site: www.goldautomotive.nl/nl/gold_automotive_john_gold.htm ? Daar kan ik helaas de bedieningsaanwijzing niet (meer) downloaden. Ik kom net uit mijn auto en het viel me nu ineens op dat (zoals in jouw beschrijving) ik het schuifknopje niet alleen op OFF en ON kan zetten (dan klikt 'ie vast), maar er is nog een derde mogelijkheid: het schuifje helemaal naar rechts bewegen. Als ik het schuifje dan los laat dan schiet deze weer terug naar ON.

Ik zal het morgen op een rustig stukje weg nog eens gaan proberen. Ik denk dat het als volgt zit (nogmaals: bedankt Garage_LUX voor de informatie). Het schuifje ziet er ongeveer als volgt uit:

<|SET/ACC(/OFF)| -- ON -- |MEM/DEC |>

Met aan de linkerkant (kopse kant) het drukknopje en rechts het gedeelte waar je het schuifje in kunt drukken waarna deze vanzelf terug schiet in "on". Het is dus denk ik nu:

1. Knopje indrukken (of ingedrukt houden?) bij de gewenste snelheid.
2. Schuifje op ON zetten (lampje brandt?).
3. Vertragen: schuifje naar DEC duwen.
4. Versnellen: op knopje drukken terwijl de schuif op ON staat (?).
5. Rempedaal: lampje uit en dus de cruise control uit? Daarna schuifje even naar MEM duwen om de CC weer aan te zetten misschien?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.