Algemeen: Doorrijden met kapotte condensor

Hallo mensen,

Ik ben afgelopen week naar de garage geweest met mijn Peugeot RCZ 2.0 HDI 163pk, aangezien de airco het niet doet. De auto is pas een paar weken in bezit, maar heeft daarvoor een half jaar stil gestaan. Bij de garage zeiden ze dat de condensor kapot was en dat deze vervangen moest worden. Echter vraag ik me af of de aircopomp ook al kapot is, aangezien de auto een tijd heeft stilgestaan en de airco bij aanschaf al niet werkte. Kan het kwaad om door te rijden met de A/C knop uit en rond de zomer de condensor te vervangen of is de kans groot dat de aircopomp dan ook vervangen moet worden. Het zijn namelijk hoge prijzen naar mijn mening.
Alvast bedankt voor jullie reacties!

maurits10411

Geplaatst door maurits10411 , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

oldford PRO, 8 maanden geleden

Heb je de auto particulier gekocht of bij een bedrijf?
In het laatste geval heb je minimaal recht op de "wettelijke" garantie en kostenloze reparatie door de verkoper.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...

    Het betreft een Duitse wagen (aangezien ik in Duitsland woon) die ik bij een Duitse dealer heb gekocht. Ik heb weliswaar Gewährleistung voor de eerste 6 maanden, maar ik weet niet of de airco hier ook onder valt. Daarnaast betreft het een auto uit 2012 met een kilometerstand van 191.000 bij aanschaf. - maurits10411, 8 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Als het een aircopomp is met een meeneemplaat dus magneetkoppeling , kan het geen kwaad , ik heb slechte ervaring met pompen die altijd meelopen en dan zonder koudemiddel staan.
Je zou het systeem voor de compressortest toch moeten laten vullen om te kijken of de pomp goed is , anders is het lastig te constateren , blijkt de pomp goed dan koudemiddel er weer uit laten halen , anders loopt hij alsnog kapot door het verlies van koudemiddel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.