Algemeen: Elk jaar remcylinders schoonmaken?

Hallo allemaal,

Een paar vraagjes: het gaat over mijn Mitsubishi Lancer Wagon 1,6 uit 2009 (type VII dacht ik).
Inmiddels moet ik voor het 3e jaar op rij mijn remcilinders uit elkaar halen en schoonmaken. Het gaat om de voor remmen. Dit jaar voor het eerst ook de achterremmen. Mijn vragen:
* Doe ik iets verkeerd dat ik dat elk jaar moet doen? Ik haal ze er uit, maak ze schoon en zet ze terug. Afdichtings ring vervangen? Afdichtings zigzag flap vervangen? Remolie helemaal vervangen? (Inmiddels met de 2e liter remolie bezig...)
* De handremhevel gaat te hoog... afgekeurd... Zijn de achterremmen een combinatie van schijf en trommelremmen? Kan ik bij de rem zelf iets afstellen mbt handrem?
* Ik had de olie aansluiting op een voorklauw niet gecontroleerd. Hij heeft gelekt en ik ben flink wat olie verloren. Het remlichtolie ging aan. Kan het zijn dat er daardoor overal lucht in de leidingen zit? Ik blijf maar aan het ontluchten.. Als ik dan denk klaar het zijn. Zit er weer lucht aan de andere kant... Hoe kan ik dat het beste aanpakken?? Gewoon doorgaan??

Het klinkt misschien een beetje als gepruts :$ Maar ik wil het graag leren. (Ooorspronkelijk van mijn vader gleerd door hem te helpen :)!!!
Dank!

Pam62

Geplaatst door Pam62 , lid sinds 1 maand geleden

4 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door harry4203 PRO, 1 maand geleden

Normaal gesproken als je de remzuiger eruit hebt, en de boel goed schoonmaakt(stofhoes en afdichting demonteren en zorgen dat alles schoon en roestvrij is) zou je dat niet ieder jaar hoeven herhalen. ik zou wel adviseren om de stofhoes en de afdichtring om de remzuiger te vervangen. Als je nu steeds weer lucht in het remsysteem krijgt vrees ik toch dat er ergens een zuigerafdichting niet meer in orde is. Schoon werken en enige kennis is wel belangrijk bij dit soort werkzaamheden.

Monteur Senior, 1 maand geleden

Beste,als je bij google intypt handrem afstellen gevolgd door jou type auto staat het mooi beschreven,maar elke 3 jaar alles uit elkaar halen heb ik van mijn leven nog nooit gedaan,maar als jij zo graag wil ontluchten kun je beter een vacuumpompje kopen kost niet veel dit zet je op je remnippels en kan er nooit lucht in je systeem komen wel er voor zorgen dat de potjes vol remvoeistof blijven, het nadeel met ontluchten via je rempedaal heb je kans dat daarna je hoofdremcilinder het heeft begeven omdat je met ontluchten je pedaal tot op de bodem wegtrapt en dit is je hoofdremcilnder niet gewend met als gevolg kapot

Beunhaas PRO, 1 maand geleden

Zoals Harry al meldde, cilinders en zuigers brandschoon maken (desnoods schuren met papierkorrel 1000 ofzo) en rubberringen vernieuwen.
Zou vrijwel nooit nodig moeten zijn , zeker niet elk jaar.

Pam62, 1 maand geleden

Dank iedereen voor het advies. Ik ga stofkappen en afdichting bestellen! Ontluchtingspompje idem.
De afstelling voor de parkeerrem heb ik al gefixed!! Heel makkelijk als je het weet ;D.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.