Algemeen: geen apk wel verzekering + in de garage = boete ?

Hallo,

Mijn oldtimer is apk afgekeurd wegens een paar puntjes. 1 daarvan is de pitman arm waar (bijna) niet meer aan te komen is. Dus ik ben aan het zoeken na een vervangend onderdeel. Nu krijg ik een boete van 100 euro omdat de auto niet aan de apk voldoet. Maar de auto heeft gewoon verzekering en hij staat in mijn garage dus niet aan de openbare weg, kunnen ze dit doen? en een grotere vraag voor mij waarom zouden ze dit doen?

gr,

robin

robinpeters89

Geplaatst door robinpeters89 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

De RDW kan niet zien of er met de auto gereden wordt.
Om dit soort situaties te voorkomen is de "schorsing" uitgevonden. Je kunt op het postkantoor dan het kenteken laten schorsen. Dan ben je voor de tijd van 1 jaar vrijgesteld van verzekering, apk en eventueel wegenbelasting.
Bij de inwerkingtreding van de apk is geregeld dat de apk 2 maanden mag verlopen maar er intussen niet mee gereden mag worden. Bij een schorsing mag zelfs de auto niet op de openbare weg staan.
De kentekenbestanden van de RDW, verzekering en wegenbelasting hangen sinds een tijdje aan elkaar en volgt er dus automatisch een boete wanneer bij 1 van die bestanden een seintje komt dat de eigenaar te laat is met apk, verzekering enz.

robinpeters89 (0), 13 jaar geleden

Ik weet dat er schorsing voor de auto is, maar aangezien ik misschien ook wel binnen 1 week de pitman arm gevonden heb zou het voor mij handiger zijn om de auto gewoon in de verzekering te laten. De rdw kan ook niet zien of er met een geschorste auto gereden wordt dus dat vind ik nogal krom. Zou ik onder deze boete uit kunnen komen of is dit onmogelijk?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Gaat niet lukken vrees ik. Hun redenatie zal zijn: te laat = te laat. Punt. Je hebt 2 maanden voordien al de mogelijkheid gehad om de auto te laten keuren om toch dezelfde vervaldatum houden + 1 jaar en dus tijd gehad om voordien de zaakjes te regelen.
Maar de boete voor het rijden met een geschorste auto is ook een stuk hoger. De auto schorsen kost ongeveer 23,- euro.......... Je mag tijdens de schorsing trouwens gewoon de verzekering door laten lopen.

Dan was je dus ook al geruime tijd over de vervaldatum heen dus.........?

robinpeters89 (0), 13 jaar geleden

Ik heb een brief verstuurd.
Dus ik zie wel wat het word

allemaal bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.