401 bezoekers online

Hyundai I 30 : Gegevens over importauto

Van een in Nederland gekochte Hyundai i30 staan in het onderhoudsboekje stempels van een in Duitsland gevestigd bedrijf Westerwald Automobile GmbH, Schulstrasse 16, Ransbach-Baumbach. Omdat er twijfels bestaan over de onderhoudshistorie heb ik het duitse bedrijf gevraagd of zij deze auto hebben geleverd/onderhouden. Antwoord was dat zij dat op privacy gronden niet mochten doen. Is dat juist? Het gaat toch niet om persoonsgegevens maar alleen om de auto.

jannus135

Geplaatst door jannus135 , lid sinds 9 jaar geleden

8 Reacties

oldford PRO, 9 maanden geleden

Of de auto wel of niet geimporteerd is kun je bij de RDW nazien als je je kenteken invult.
Klik dan op Vervaldata en historie. Vergelijk de datum 1e ingebruikname met de datum 1e afgifte Nederland.
Zijn ze gelijk dan is het een Nederlandse auto, van kennelijk iemand die in de buurt van Koblenz verbleef en/of werkte.
Anders is het een Importauto, kennelijk dus uit Duitsland.

jannus135, 9 maanden geleden

Het is een importauto. Als importauto gekocht en op nederlands kenteken laten zetten. Achteraf wil ik nu uitzoeken hoe het zit te beginnen bij de eerste partij die de auto in Duitsland nieuw heeft verkocht en onderhouden. Die geeft dus al niet thuis.

ferdinand, 9 maanden geleden

Ik denk,dat je niet veel verder komt.Dat betekent,dat je de auto weer geschiedenis moet
gaan geven m.a.w. groot onderhoud.Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Op zich is dit niet vreemd.Bij de meeste auto,s die ik koop ken ik ook de geschiedenis niet .Ook al zitten er onderhoudsboekjes bij.Zonder facturen weet je niet wat er exact is gedaan.Ik reken dan ook altijd op zo een 300 euro aan onderdelen.Gemiddeld is dat altijd uitgekomen.Ik heb het dan over zo een honderd auto,s.Overigens heb je het over zelf op kenteken zetten.Dus zelf geimporteerd.Dan zal de prijs er ook wel naar zijn geweest en kan je dit zeker verwachten.
Ferry

P. Kelder PRO, 9 maanden geleden

[quote=jannus135]Het is een importauto. Achteraf wil ik nu uitzoeken hoe het zit te beginnen bij de eerste partij die de auto in Duitsland nieuw heeft verkocht en onderhouden. Die geeft dus al niet thuis.[/quote]

Achteraf....... Dit soort dingen moet je eigenlijk doen voor de aankoop ;
Indien het onderhoudsboekje keurig is ingevuld, waar bestaan dan de twijfels ?

Mochten er twijfels bestaan over het wel of niet uitgevoerd, geef de auto dan zelf een nul beurt.
Dan weet je in ieder geval dat wat vervangen is ook is vervangen..

Een andere mogelijkheid is nog de dealer zelf te bezoeken.

Grt. Paul

ferdinand, 9 maanden geleden

Ik heb hem dat ook al voorgesteld.Zoals ik heb gezegd zeggen alleen de onderhoudsboekjes niet zoveel.Alleen dat hij zijn beurten heeft gehad. Met alle facturen erbij heb je een beter inzicht.Daar staat wat er werkelijk is gedaan.Als je die niet erbij hebt en je twijfelt ,geef hem dan groot onderhoud ,zodat er weer een begindatum is.
Ferry

Beste antwoord, geplaatst door jannus135, 9 maanden geleden

Goeie tip we gaan groot onderhoud door Hyundai dealer uit laten uitvoeren en daarmee verder.

Inmiddels heeft duitse dealer onderhoud bevestigd tussen 2010 en 2015. Vanaf 2015 tot heden is onderhoud onduidelijk en km stand 2019 opmerkelijk laag. Ja ja ik weet dat had je voor de koop moeten beseffen. In Duitsland is verplicht onderhoud elke 2 jaar. Zou je toch gemakkelijk moeten kunnen nagaan. Blijkt niet zo te zijn. De betaalde diensten van auto dna sites leveren ook niet veel bijzonders op, in ieder geval geen data van onderhoudsbeurten en km standen. Beetje een sport om hier achter te komen. Nog tips hiervoor ?

ferdinand, 9 maanden geleden

Wanneer is hij nu eigenlijk ingevoerd en hoeveel staat er nu op de teller.Tot 2015 heb je waarschijnlijk van de Duitse dealer.Ik geef je weinig hoop voor de jaren erna.Dit om reden dat je geen onderhoudsboekjes heb en hij waarschijnlijk niet bij een dealer in onderhoud is geweest. Maar wellicht wil je het niet eens weten.Geef hem groot onderhoud en rij met dat ding.
Ferry

jannus135, 8 maanden geleden

Opgelost zie hiervoor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai I 30 of stel zelf een nieuwe vraag.