Algemeen: Golf 3 cabrio 1997 dynamo

Hallo,

Sinds kort knipperde soms het accu lampje. Vorige week kwam ik stil te staan langs de snelweg. Lampen gingen uit, radio ging uit en toen de motor.
2 dagen later mijn dynamo vervangen voor een 2e handse (leek mij het meest voor de hand liggende). Nu hoopte ik dat het probleem verholpen was want voltage zat onder de 11 volt toen die was uitgevallen. Maar met de motor aan gaf die bijna 14 volt aan en alles werkte weer perfect. Tot vandaag.
Ik merkte vandaag weer dat mijn ruitenwissers steeds langzamer gingen. Later weer iets sneller. En toen, ja hoor, airbag lamp ging branden en weer motor uit. Kon niet meer starten, hij reageerde nergens op. Langs de weg doorgemeten en gaf 11.8 volt aan. 10 minuten later toch weer geprobeerd en hij starte gewoon. Gaf toen ook 13.7 volt aan met motor aan.

Wie herkent dit en weet wat het probleem is? Toch weer slechte dynamo? Of slechte accu? Of toch iets anders.

Groeten,
Rene

ren88

Geplaatst door ren88 (50) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

2 maanden geleden - limbra

ik vermoed dat door de defecte dynamo de accu overleden is,
is te ver ontladen geweest en daardoor defect gegaan,
laat de accu eens testen voor de zekerheid.

2 maanden geleden - bert klein

Accu testen met een voltmeter test je geen accu,je zult deze belast moeten testen [accu tester ]

2 maanden geleden - MDZNL

Bouw de regelaar maar eens uit de dynamo en kijk hoeveel vlees er nog op de koolborstels zit. Dikke kans dat die op zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.