Algemeen: Saxo 1.4 vts uitlaatdemper

Hoi, we hebben een nieuwe uitlaatdemper gekocht voor de saxo.Dus de pot vanachter.Met nummer 135-215
Dit op chassisnummer via een vrij bekende site online.
Nu blijkt dat het aansluitstuk op de pot ,die aansluitstuk wat de pot met de lange uitlaatpijp verbind ,dat die wat groter is ! Als je met een schuifmaat meet ,dan meet ik denk ik 65mm en bij de vorige 60mm ! Hierdoor past de uitlaatpijp er niet heel goed op en als je de 2 moet vastdraaien met de klem dan gaat het maar nipt ! Hierdoor hangt de uitlaat achter op de wagen niet zo mooi !Teveel naar 1 kant !
hoe is dit mogelijk ? Het is toch via chassinummer besteld ! En de uitlaatpijp is ook nieuw ! Die heeft dezelfde doorsnede als de oude.Dus probleem is die pot ! Het gedeelte waar je verbind.

Boyka007

Geplaatst door Boyka007 (120) , lid sinds 1 week geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Beunhaas (520) PRO, 1 week geleden

Ik maak uit het ietwat warrige verhaal op dat je een demper hebt gekocht die niet echt goed past op de middenpijp, dit kan bij het PSA systeem wel eens voorkomen..., zeker als je een 3th party uitlaatdemper hebt.
Vaak past het wel met een grote klem en wat pasta tussen de delen..., anders reclameren en omruilen bij de leverancier.

    Ja de klem wat ik erbij had besteld was 72mm.Daarom dat het nu nipt gaat denk ik.En nu kom ik ergens op een poolse site terecht waar een klem van 58mm bij die andere uitlaatdemper bosal 135-523 hoort.Dus vermoed dat die demper kan passen !
    Maar zie wat je moet doen om dit teweten te komen ! Je moet al op google afbeeldingen gaan kijken en gaan graven op google afbeeldingen enzovoort voor het te weten ! en ben nog nie 100 procent zeker - Boyka007 (120), 1 week geleden
    Zou toch niet mogen via chassinummer ! mrja ..... - Boyka007 (120), 1 week geleden

Hans4040 (325) PRO, 1 week geleden

Of bestel een reductie deel...
https://rvsuitlaatdelen.nl/product/reduc...

Boyka007 (120), 1 week geleden

Heb verder opgezocht en nu denk ik dat demper 135-523 wel goed kan passen omdat ik op een website een bijhorende klem van 58mm heb gezien.Dus ga ik ervanuit dat die kop/verbindingsstuk wel goed kan zijn en kleiner kan zijn.
Maar wat gedoe,ik bestel op chassisnummer en toch verschillen !

    Ja, vaak is het bij zulke PSA systemen wel passend/dicht te krijgen...een reductiestuk zoals Hans suggereert werkt hier niet. - Beunhaas (520) PRO, 1 week geleden

kaleido 1 (1715) PRO, 1 week geleden

Geweldig al die internet sites voor aftermarket spul.
Vaak gaat het toch fout bij diegene die het besteld , chnr.is niet zaligmakend , gedegen onderzoek en kijken naar wat er op en onder de auto zit wel.

JGC (40), 1 week geleden

Vroeger hadden Bosal, USN en Romax van die dikke boeken met complete tekeningen van het hele uitlaatsysteem. Wist je meteen hoe het zat en welke klemmen, ophangrubbers en pakkingen er bij moesten.

Tecdoc heeft die tekeningen nog steeds voor nagenoeg elke uitlaatdabrikant, maar geen enkele onderdelenboer die je via zo'n tekening laat zoeken naar uitlaatdelen en montagemateriaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.