Algemeen: Saxo 1.4 vts uitlaatdemper

Hoi, we hebben een nieuwe uitlaatdemper gekocht voor de saxo.Dus de pot vanachter.Met nummer 135-215
Dit op chassisnummer via een vrij bekende site online.
Nu blijkt dat het aansluitstuk op de pot ,die aansluitstuk wat de pot met de lange uitlaatpijp verbind ,dat die wat groter is ! Als je met een schuifmaat meet ,dan meet ik denk ik 65mm en bij de vorige 60mm ! Hierdoor past de uitlaatpijp er niet heel goed op en als je de 2 moet vastdraaien met de klem dan gaat het maar nipt ! Hierdoor hangt de uitlaat achter op de wagen niet zo mooi !Teveel naar 1 kant !
hoe is dit mogelijk ? Het is toch via chassinummer besteld ! En de uitlaatpijp is ook nieuw ! Die heeft dezelfde doorsnede als de oude.Dus probleem is die pot ! Het gedeelte waar je verbind.

Boyka007

Geplaatst door Boyka007 (130) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Beunhaas (590) PRO, 1 maand geleden

Ik maak uit het ietwat warrige verhaal op dat je een demper hebt gekocht die niet echt goed past op de middenpijp, dit kan bij het PSA systeem wel eens voorkomen..., zeker als je een 3th party uitlaatdemper hebt.
Vaak past het wel met een grote klem en wat pasta tussen de delen..., anders reclameren en omruilen bij de leverancier.

    Ja de klem wat ik erbij had besteld was 72mm.Daarom dat het nu nipt gaat denk ik.En nu kom ik ergens op een poolse site terecht waar een klem van 58mm bij die andere uitlaatdemper bosal 135-523 hoort.Dus vermoed dat die demper kan passen !
    Maar zie wat je moet doen om dit teweten te komen ! Je moet al op google afbeeldingen gaan kijken en gaan graven op google afbeeldingen enzovoort voor het te weten ! en ben nog nie 100 procent zeker - Boyka007 (130), 1 maand geleden
    Zou toch niet mogen via chassinummer ! mrja ..... - Boyka007 (130), 1 maand geleden

Hans4040 (395) PRO, 1 maand geleden

Of bestel een reductie deel...
https://rvsuitlaatdelen.nl/product/reduc...

Boyka007 (130), 1 maand geleden

Heb verder opgezocht en nu denk ik dat demper 135-523 wel goed kan passen omdat ik op een website een bijhorende klem van 58mm heb gezien.Dus ga ik ervanuit dat die kop/verbindingsstuk wel goed kan zijn en kleiner kan zijn.
Maar wat gedoe,ik bestel op chassisnummer en toch verschillen !

    Ja, vaak is het bij zulke PSA systemen wel passend/dicht te krijgen...een reductiestuk zoals Hans suggereert werkt hier niet. - Beunhaas (590) PRO, 1 maand geleden

kaleido 1 (2285) PRO, 1 maand geleden

Geweldig al die internet sites voor aftermarket spul.
Vaak gaat het toch fout bij diegene die het besteld , chnr.is niet zaligmakend , gedegen onderzoek en kijken naar wat er op en onder de auto zit wel.

JGC (55), 1 maand geleden

Vroeger hadden Bosal, USN en Romax van die dikke boeken met complete tekeningen van het hele uitlaatsysteem. Wist je meteen hoe het zat en welke klemmen, ophangrubbers en pakkingen er bij moesten.

Tecdoc heeft die tekeningen nog steeds voor nagenoeg elke uitlaatdabrikant, maar geen enkele onderdelenboer die je via zo'n tekening laat zoeken naar uitlaatdelen en montagemateriaal.

Boyka007 (130), 3 weken geleden

Ik heb de demper op de uitlaat vast gekregen met de klem.Nipt maar het zit nu wel vast.

Boyka007 (130), 3 weken geleden

Ik vind dat ik hier niks schuld aan heb.We hebben gegraven zover mogelijk om de juiste uitlaat te hebben.
Ik twijfel zelfs nog als dit de juiste uitlaatdemper is omdat het nipt past ! De kop is kleiner dunner maar past ook ! “Nipt” en de sierstuk achter hangt er wel goed onder ! Niet volledig naar wens maar goed /mooi genoeg.Er is nog een uitlaatdemper beschikbaar en vermoed dat die wel juist kan zijn maar het hoeft niet meer ,het is nu ook goed

JGC (55), 3 weken geleden

Ik heb even voor je gezocht naar die tekeningen. Zo op onderdeelnummer kom ik op de volgende systemen uit:
http://new.gordoncar.cz/partscatalogue/p...

Selecteer daar even Bosal en je ziet dat er 3 verschillende uitlaatsystemen zijn voor jouw auto.
Bekijk die tekeningen even goed en kijk of je idd de juiste uitlaatpijp en einddemper hebt besteld.

135-523 hoort bij de laatste bouwjaren met een lange uitlaatpijp, de 135-215 hoort bij een systeem met tussendempers. Klemmen zijn idd 58mm en 72mm. Lijkt erop dat je idd de verkeerde demper hebt gemonteerd.

Uitlaten bestellen op kenteken is helaas waardeloos op de meeste websites. Chassisnr check op aftermarket sites zegt ook niks, die pakken de eerste 9 tekens van je chassisnr en zoeken daar een autotype bij, die uitvraging is exact hetzelfde als op kenteken of handmatige selectie. Enige zekerheid is opzoeken in de PSA servicebox op chassisnr en dan op OEM-nummer bestellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.