Algemeen: Heel snel heel veel slijtage aan de banden

Hey,

Ik zit met het volgende probleem. Ik heb 2 maanden geleden een auto gekocht en daar zaten toen redelijk nieuwe banden onder. Nou is mij opgevallen dat mijn stuur af en toe best hevig kon gaan trillen en dit met name op de snelweg, vaak bij snelheden tussen de 90-130.

Ook bij nat weer heeft de auto de nare eigenschap naar links of naar rechts te trekken, ik moet het stuur echt niet loslaten want dan vliegt hij alle kanten op.

vandaag kwam ik op het idee de banden even te bekijken en wat bleek nou, bij mijn voorbanden zijn schuin versleten naar de binnenkant toe, het gevlochten ijzerdraad wat er in zit is helemaal zichtbaar, maar aan de buitenkant van de banden heb ik nog een duidelijk profiel van iets meer dan 4 mm.

Wat zou de oorzaak van deze slijtage kunnen zijn en ligt dit in verband met de trillingen die ik aan het stuur ondervond?

jvoord

Geplaatst door jvoord (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou deze auto maar snel laten uitlijnen, want de voorwielen staan te ver naar buiten.
Nieuwe voorbanden en opnieuw balanceren.

mvg,
Hans.

jvoord (0), 16 jaar geleden

Bedankt, ik ga er morgen gelijk werk van maken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.