Algemeen: Hoe kan ik OEM nummers achterhalen

Op welke sites kun je OEM nummers achterhalen. Een paar maanden geleden heb ik ergens op internet een algemene site gevonden waar je op basis van het VIN nummer de OEM nummers van alle onderdelen kunt vinden. Bookmark van gemaakt, maar na een pc-crash ben ik die bookmarks kwijt en kan ik die site ook niet meer terugvinden. Weet iemand op welke sites ik die nummers kan vinden. Ik vind nu wel een paar sites waar voor specifieke merken (Volvo, VW/Audi etc) de OEM nummers kan vinden, maar daar kom ik met mijn Mazda en Suzuki niet verder mee.

Albert Willem Knop

Geplaatst door Albert Willem Knop , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door Albert Willem Knop, 1 maand geleden

@ Monteur Senior. Bedankt voor uw suggesties. Hier kom ik ook wat verder mee, maar deze site is vergelijkbaar met andere sites die autoonderdelen verkopen zoals autodoc.nl, auto-onderdelen24.nl etc. Ik heb nog even doorgespit en de site https://partsouq.com/ gevonden. Je kunt hier via het merk, type, bouwjaar enz via exploded view plaatjes het betreffende onderdeel zoeken en krijgt dan één OEM nummer. Met dat nummer kun je op de sites die onderdelen verkopen het artikel vinden. Je kunt ook via het VIN nummer direct het juiste merk, model en bouwjaar vinden en dan gelijk naar die exploded vieuw plaatjes gaan. Werkt perfekt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.