Algemeen: interieurverwarming jaguar s type 2.7 van 2007

ik krijg geen interieurverwarming, koelvloeistoflek gehad aan waterpomp en deze is vervangen geweest. Terug gevuld met koelvloeistof en laten warm draaien met afsluitdop eraf zodat deze ontlucht word. Wagen blijft mooi op temperatuur maar toch geen interieurverwarming. Iemand raad hiermee?

janton

Geplaatst door janton PRO , lid sinds 1 jaar geleden

9 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Worden de slangen naar de kachel wel warm ?

janton PRO, 8 maanden geleden

Nee die worden niet mee warm, kijk dan naar de darmen die toekomen op die kleppen rechtsvoor. Daar al eens slang losgemaakt en is koud water dus wat is de oorzaak dan? Want je voelt het externe waterpompje wel werken. Zou de ooorzaak nog lucht zijn of zijn het die kleppen die defect zijn of verstopping van de kachel?

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Lucht is mogelijk , verstopping lijkt me niet , er is altijd wel iets flow, thermostaat is wel goed ?

janton PRO, 8 maanden geleden

ja veronderstel van wel want de temperatuur blijft mooi rond de 90 graden en bij rijden maakt hij geen druk aan in het expantievat. en heb kleine slange naar kachel die vanuit de kleppen vertrekken eens losgemaakt en daar komt koud water uit en na effe lopen krijg ik warm water en dan krijg ik klein beetje temperatuurverschil binne maar echt miniem en maar effe. Eens motor terug afgekoeld en terug warmgedraaid terug koud water in da circuit. Heb al gelezen dat er soms problemen zijn me die kachelkleppen vooraan rechts aan de motor maar daar heb ik geen ervaring mee want op onze wagens word dit niet toegepast

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

De thermostaat sluit in de opwarmfase de radiateur af en alle warmte gaat eerst naar de kachel /warmtewisselaar , gebeurt dit ?

janton PRO, 8 maanden geleden

Denk het wel want dan zou die toch sowieso warmte moeten geven als motor op temperatuur is ook?

Punt PRO, 8 maanden geleden

Heeft jouw systeem geen extra pomp voor het kachelwater ? De pomp zit bij een wat ouder type links op een chassisbalk . Als dat pompje voelt draaien kan ook na lang stilstaan de vin door bezinksel vast staan .
Het pompje lijkt op het type wat VW T4 onder de radiateur had hangen om bij hitte het koelsysteem na te laten circuleren . Succes.

janton PRO, 8 maanden geleden

Idd deze heeft apart pompje en je hoort deze affectief draaien maar wel nog niet gecontroleerd op wat jij zegt. Dank u voor de tip, ik kijk het na

janton PRO, 8 maanden geleden

Pompje is nagekeken geweest en alles werkt het het moet. Schoepjes zijn ok + stroom opgezet en deze draait mooi. Nogmaals koelcircuit gevuld met vacuumvulsysteem maar zonder positief resultaat. Deze heeft ook aparte kachelverwarming extern. Het enige dat het volgens mij nog kan zijn, zijn die kachelkleppen die rechtsvoor achter de bumper gemonteerd zijn. Is dit mogelijke oorzaak?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.