Algemeen: kleinere maat reservewiel en band

ik heb voor mijn Scenic een nieuwe setje wielen gekocht op marktplaats. De nieuwe wielen hebben de maat 205/60R16 . er zat 195/65R15 onder. Het reserverwiel is ook nog 195/65R15. is het een probleem dat het reservewiel iets kleiner is?

xxl1000

Geplaatst door xxl1000 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Je hebt nu een tellerafwijking van - 2.75 % , dit is boven de max. wettelijke afwijking van 2%.
Als je met je kleinere reservewiel gaat rijden , krijg je gegarandeerd een abs of vergelijkbare storing.
Als je asr hebt kan deze ook problemen gaan geven omdat de omtreksnelheid op de aangedreven as , als je daar de band op hebt zitten , te ver afwijkt .
Probeer het gewoon zou ik zeggen dan heb je ook een antwoord vanuit de praktijk .

sgm (0), 7 jaar geleden

Zou fijn dit reservewiel houden en zorgen dat je alle 4 de banden tegelijk op rijdt. Dan leg je er 205/55R16 op en klopt alles weer.

De 205/60R16 die erop zit is voor de Grand Scenic II. Het is een dure band vergeleken met de 205/55R6. Zou ook even controleren of de ET waarde van de velg wel klopt. Denk dat het wel goed zit, want de ET waarde is voor de Scenic II en de Grand Scenic II gelijk.

(ik gok even dat het om een Scenic II gaat, aangezien er volgens Michelin geen 15" op de Scenic III geleverd is)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.