Algemeen: Koelvloeistof

Hallo,

Nu heb ik mijn wagen al ongeveer 5.000 kilometer, maar heb ik net ontdekt dat de koelvloeistof bruinig is. Is dit oke om zo te blijven doorrijden tot de volgende onderhoudsbeurt?
Ik heb namelijk ook de radiator dop opengedraaid zodat ik de kleur goed kon zien, want in het reservoir kan je het niet goed zien. Heb ik door dit nu lucht in het systeem gebracht?

Krons

Geplaatst door Krons (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (430) PRO, 1 jaar geleden

Nee, er komt op die manier echt geen lucht in. En ik zou de koelvloeistof voor de zekerheid verversen, miss is er bv water bijgevuld waardoor de kleur en de vorstbescherming niet meer in orde zijn. Wat voor auto is het?

    Bedankt voor het antwoord. Het gaat over een 2014 Mitsubishi Lancer 1.8 di-d. - Krons (0), 1 jaar geleden

Hans4040 (310) PRO, 1 jaar geleden

De bruine kleur wijst erop dat er roest in je systeem zit en dat is op zich niet zo erg maar ik zou wel even controleren of het wel koelvloeistof is, ik denk nl dat het gewoon water is wat door roest verkleurd is. Nu is dat niet zo erg maar kan bij de winterdag wel problemen opleveren als het gaat vriezen.
De beschermings graad kan je in een garage laten meten, maar als het inderdaad water blijkt te zijn kan je het beste alles eruit laten lopen en vervangen door een koelvloeistof welke door de fabrikant wordt voorgeschreven.
Op https://www.kroon-oil.com/nl/ kan je de juiste vloeistof voor jou auto vinden.

    Bedankt voor je antwoord. Ik ga het voor de zekerheid laten vervangen in een garage. - Krons (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (1605) PRO, 1 jaar geleden

Je zou alles er kunnen laten lopen .
Onderste en bovenste radiateurslang los en spoelen met de tuinslang , kachelradiateurslang los nemen en spoelen en dan afvullenbmet de juiste koelvloeistof.
Als de vervuiling echt extreem is.
Maar om wat voor auto gaat het ?

    Bedankt voor het antwoord. Het gaat over een 2014 Mitsubishi Lancer 1.8 di-d. - Krons (0), 1 jaar geleden

Krons (0), 1 jaar geleden

Aan welke kosten mag ik me verwachten bij een garage? Dan heb ik het vooral over het aantal werkuren die ze me kunnen aanrekenen.

harry4203 (430) PRO, 1 jaar geleden

Gewoon ff vragen aan de garage waar je normaal gesproken in onderhoud bent. wij doen in principe geen uitspraak over tijden en kosten. Sommige auto's kun je heel makkelijk aftappen, maar bij modernere auto's die veelal geen aftappluggen meer hebben kan het wel eens lastig zijn het systeem goed leeg te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.