Algemeen: Lambdasone prijs.

De garage rekent 210 euro voor de prijs van een lambdasonde + 40 vervangingskosten. Het betreft een 17 jaar oude BMW. Lambdasonde van uitlaatgassen gedeelte.

Is dit een normale prijs? Iets in mij zegt dat ik te veel betaal voor de lambdasonde. Dan weet ik dat voor een volgende keer..

Bedankt en gr.

JohanHuizing

Geplaatst door JohanHuizing , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

Siem Bijman PRO, 1 jaar geleden

Het lijkt me niet onredelijk hoor, maar vraag gewoon even om uitkeg bij je garage. Je hebt lambdasondes voor 4 tientjes en ook voor meer dan 200 euro. Dus ligt er echt aan over welke auto je het hebt.
Kan natuurlijk altijd goedkoper, maar je hebt het wel over een 17 jaar oude BMW en dan kan die sensor ook wel eens behoorlijk vastgeroest zijn dus dan is 40 euro ook niet zo verkeerd.

oldford PRO, 1 jaar geleden

17 jaar oud is dus een auto van 2002/2003.
Dan heeft de auto minstens 2 lambda sensoren (1 zowel voor als 1 na de kat).
Sommige motoren hebben zelfs 4 lambda sensoren.
Wel zo makkelijk als je vertelt welk type, welke motor en welk bouwjaar deze BMW is.

Vanaf 2001 adviseer ik altijd om ofwel originele sensoren te gebruiken, maar in ieder geval sensoren van dezelfde fabrikant als wat er origineel in zit. Als er b.v. Bosch sensoren origineel in zitten, dan kun je ook bij Bosch een vervangende sensor (voor minder) bestellen. De reden om hetzelfde merk te gebruiken is dat de weerstand die gebruikt wordt voor de verwarming van een lambdasensor over de merken van lambda sensoren varieert. Sommige hebben meer Ohms weerstand dan andere. Dat kan een foutcode opleveren als de verkeerde sensor wordt gebruikt.

210 euro voor een originele sensor bij de dealer kan wel kloppen.
Is het echter een universele garage die een aftermarket sensor gebruikt dan kon het wel eens aan de hoge kant zijn, zeker als de prijs ex. BTW is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.