Algemeen: lucht in remmen

Onlangs de remvloeistof (DOT 4) vervangen bij de Opel Adam. Remmen ontlucht en goede druk op het rempedaal. Na een week of twee kan ik het rempedaal voor de helft indrukken voordat ik druk krijg. Hierna alle vier de remmen wederom ontlucht. Bij de voorremmen zat er lucht in. Hierna weer goede druk op het rempedaal. Weer drie weken later kan ik het rempedaal weer voor de helft indrukken voordat ik druk krijg. Wederom ontlucht. Weer lucht in een kant van de voorremmen.

Ik sta voor een raadsel hoe de lucht erin komt. Iemand een idee ?

joco1960

Geplaatst door joco1960 , lid sinds 5 maanden geleden

3 Reacties

Theo Sparenburg, 5 maanden geleden

Heb je bij het verversen ontlucht via pompen met het rempedaal tot op de bodem ? Ik weet niet hoe oud de auto is, maar dan is er een beste kans de je hoofdremcilinder is overleden. In de loop der jaren ontstaat er in de cilinder een heel licht randje op de plaats waarde zuiger normaal stopt. Bij het ontluchten met het rempedaal ga je steeds met het rubber van de zuiger over dit randje met als gevolg slijtage van het rubber van de zuiger..

vr.gr. Theo

Elblag, 5 maanden geleden

Dit lijkt op lekkage.

Bij lucht in de remleidingen kun je door vaker het pedaal in te trappen druk opbouwen (het pedaal pakt steeds hoger op).

Ik zou alle cilinders eens nagaan, de flexibele leidingen en de plaatsen waar de leidingen gekoppeld zijn. Verder zeker het vloeistofniveau in de gaten houden. Een lek kan ook scheeftrekken bij het remmen tot gevolg hebben (hoeft echter niet).
Verder kunnen natuurlijk ook nog de aansluitingen op het hoofdrem cilinder lekken, of de cilinder zelf (remvloeistof bij het pedaal). Heb je de cilinder vervangen door een nieuwe, een gereviseerde of gewoon eentje uit een andere auto? Kijk het na.

Nippels nog in orde/of genoeg vast geen vuil er tussen maak schoon.

Elblag, 5 maanden geleden

Je kan ook hier kijken voor info/ https://nl.vermin-club.org/how-to-find-a...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.