Algemeen: Motor schokt/stottert bij veel/vol gas geven MAN TGL 8.220 4 cyl

Wanneer ik bij mijn MAN TGL 8.220 4 cyl. Euro 5 motor (BJ 2009) vol gas geef ( bij optrekken of accelereren) bij een hogere belasting, dan lijkt het of hij eerst even diep adem moet halen (voelt als zwaar inhouden) en daarna gaat hij eerst even een beetje stotterend (max 1 seconde) voordat hij ineens vol door trekt. Hij heeft dit niet altijd; het lijkt wel of het erger is als ik op een hogere hoogte rijdt, als er harder gewerkt moet worden ivm gewicht en als het vriest of juist warm is.

Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Ik heb hem wel eens aan de uitleesapparatuur gehad,, maar deze geeft geen foutmeldingen.

Alvast bedankt voor de tip!

mvankempen@manimar.nl

Geplaatst door mvankempen@manimar.nl , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

cor van jaarsveld PRO, 10 jaar geleden

Turbo???waste gate gaat zwaar of blijft hangen??

richard9712, 10 jaar geleden

Milieueisen?

Siem Bijman PRO, 10 jaar geleden

Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u een nieuwe vraag retour krijgt....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.