Algemeen: Opvangen spanningsdip

Ik zou graag een spanningsdip, veroorzaakt tijdens het starten van een voertuig, willen opvangen zodat aangesloten apparatuur blijft functioneren. Qua verbruik ligt de piek op zo'n 2A (kortstondig), bij normaal gebruik is het verbruik ongeveer 0,7A. Momenteel kunnen we een dergelijke spanningsdip redelijk oplossen door een (3Amp) diode te plaatsen en een (10.000uF) condensator. Het probleem is echter dat een dergelijke oplossing een soort van hobby-projectje is en we eigenlijk op zoek zijn naar een dergelijke oplossing alleen voor aftermarket doeleinden (met CE-goedkeuring, etc.). Nu hebben we van NavInc een dergelijke oplossing gevonden, alleen is deze geschikt voor apparatuur tot 500mA. Weet iemand waar ik een dergelijke oplossing kan vinden, met CE-goedkeuring en betaalbaar?

Qris

Geplaatst door Qris (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 8 jaar geleden

CE goedkeuring bestaat niet...
CE is niet meer dan een waarmerk en betekend " Conformité Européenne."
De CE-markering is geen keurmerk. De procedures voor het aanbrengen van de CE-markering zijn gebaseerd op het EU-besluit 93/465/EEG[1]. De aanleiding tot dit besluit vormt "Europa 1992" waarbij het vrij verkeer van personen (Schengenakkoorden) en goederen wordt nagestreefd.

janh5107 (0) PRO, 8 jaar geleden

auto,s met een startstop systeem zijn vaak uitgerust met een spanningsstabilisator voor dat doel, o.a van VAG.

Qris (0) PRO, 7 jaar geleden

@Hans4040: Geniaal stukje toegepaste Google en Wiki. Bedankt voor je waardevolle aanvulling op mijn vraag. Andere vraag, heb je ook nog een functionele aanvulling of was het je te doen om het aantal posts op te hogen?

@Janh5107: Weet jij of VAG een dergelijke stabilisator ook voor aftermarket-oplossingen heeft?

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

Bedankt voor je waardering ten aanzien van mijn bijdrage...De info die ik je gaf komt niet van Google of Wiki, maar uit mijn opleiding en ervaring, maar dat terzijde.
De volgende keer, als je weer zo`n vraag hebt, informeer je dan degelijk voor die tijd.
Overigens, heb ik het idee dat je spijkers op laag water zoekt en twijfeld aan de kunde van de fabrikant van de auto.

Maar laten we elkaar geen mietje noemen en doe lekker wat je wilt....spanningsdip.

Succes .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.