Algemeen: Pakking kleppendeksel lekt

Ik heb een Plymouth Volare 6 cylinder. Hiervan heb ik een paar dagen geleden de pakking van het kleppendeksel vervangen. Het is een rubberen pakking.
Ik heb zorgvuldig oude resten van zowel het deksel als de motor verwijderd en ontvet met remreiniger.
De 8 schroeven zijn goed vastgedraaid. Wanneer de motor warm is lekt er olie uit.
Wat kan ik niet goed gedaan hebben?

Alvast bedankt.
Groet,
Jan-Willem

j-whisky

Geplaatst door j-whisky , lid sinds 12 jaar geleden

5 Reacties

master, 11 jaar geleden

is je kleppendeksel niet beschadigd op de randen? Zijn de pasvlakken netjes glad? Zo niet dan kun je ook vloeibare pakking gebruiken.

anoniem-1573996169, 11 jaar geleden

alles losmaken,klependeksel op de werkbank leggen en kijken of ze niet krom zijn,dan goed ontvetten met remmenreiniger, rupsje blauwe of zwarte siliconenpakking erin leggen, daarna de rubberen pakking er goed indrukken dan op de rubberen ring weer wat siliconenpakking smeren,als er eventuele hoeken zijn lang nokkenassen of iets van uitsparingen beetje siliconenpakking smeren,zaakje monteren en laat het gewoon een nachtje rusten.

j-whisky, 11 jaar geleden

Bedankt voor de tips. Morgen ga ik vloeibare pakking halen en het advies uitvoeren.
Ik zal het een nachtje laten rusten en het resultaat vermelden.

j-whisky, 11 jaar geleden

Kleppendeksel eraf gehaald. Dekselrand en rand op de motor waar rubber op komt ontvet met remmenreiniger. De pakking gemonteerd aan de deksel d.m.v. de uitstulpingen vast te klikken. Deksel lekt niet meer.

j-whisky, 11 jaar geleden

Vloeibare pakking was dus niet nodig. Ik had de pakking er niet goed op zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.