Algemeen: Onder de aandacht nieuw MEDIA CONCEPT ?

Beste mede-forummers,

Via dit bericht wil ik jullie informeren op een nieuw media concept, wat uit Amerika is komen overvliegen, en reeds in 55 landen operatief is.
Ook in Nederland is dit in alle provincie's zijn intrede aan het doen, de naam zal ik niet volledig vermelden ofwel een link van plaatsen want ik weet niet of het geoorloofd is.

Misschien zijn er al mensen mee in zee gegaan of zijn al benaderd door een vertegenwoordiger/verkoper, maar toch wil ik even onder de aandacht brengen hoe het werkt want er zitten addertjes onder het gras.

Vorige week werd ik opgebeld (dame) of ik bekend was met Groepaan (vertaald van engels naar NL).
Kort werd uitgelegd dat ik was geselecteerd voor een opname op de website van Groepaan voor 24 uur, om mijn dienstverlening via een advertentie bij potentiële klanten onder de aandacht te brengen, ik vroeg meteen wat gaat dat kosten ? Antw: Dat gaat u niets kosten..Oké dan maken we een afspraak voor donderdagavond om 19.00 uur (gisteren)

Alles werd uitgelegd tot in de puntjes en het werkt als volgt:
Groepaan heeft elke dag een unieke deal in een bepaalde stad/gemeente of dorp, met het oog speciaal gericht op MKB’ers, en sta jij alleen die dag 24 uur op de website vermeld.
Via een nieuwsbrief die Groepaan verstuurd aan hun geregistreerde abonnees, word je bedrijf onder de aandacht gebracht en sta je in de pictures, MOOI TOCH ?
NEE, want je moet met een aktie naar voren komen, dus korting gaan geven.

Nu komt het:
Er werd gevraagd of ik vaste prijzen had in het aanbod van de dienstverlening in airco service.
Jawel die is/zijn er, enz, enz enz.
Komt ze met het verhaal, dat die aircoservice te laag was voor haar en ook niet interessant genoeg voor mij..?
Dus maakte zij even een combinatie gegrepen uit mijn aanbod wat wel interessant genoeg was om mee te kunnen adverteren, en 50 % korting toekende op dat bedrag voor de abonnee of ik daarmee akkoord zou gaan.
50% korting is wel veel vind je ook niet ? Antw: Meneer denk aan de aantal hits en die mensen wat intekenen voor deze deal..(Wacht, ikke denken, denken, er gaat nog meer komen)

BIJVOORBEELD:
Airco service inclusief interieurfilter €125,00 (waarde)
50% korting.
€62,50 (betaalt abonnee via een coupon)

Zou u daarmee akkoord gaan ? denk aan de aantal hits meneer !
Nou ik weet het niet, want hoe gaat de betaling, betaalt de klant aan mij of hoe zit het.
Nee de klant betaald aan ons (Groepaan), u neemt de coupon aan vult deze in en stuurt u terug aan ons, u wordt uitbetald als alle coupons zijn ingeleverd van de uiterste geldigheids/gebruik datum...

Ach, weet je wat niet geschoten is altijd mis, ik ga akkoord.
Oké dan maken we nu een contractje op, waarin we al uw gegevens noteren, de advertentie uitvoerig omschrijven, en dat u toestemming geeft voor het plaatsen van de advertentie en akkoord gaat dat u 50% korting verleent comform het contract.
Als u hier even wilt tekenen meneer !

Ik teken niet, voordat ik de voorwaarden heb gelezen !!! Antw: neem rustig de tijd meneer..

Godver, de godver, de godver (niet gezegd maar gedacht) en wat lees ik, kleine lettertjes..effe kort samengevat:

Bij ondertekening verklaart de OPDRACHTGEVER de algemene voorwaarden te hebben gelezen en akkoord gaat dat GROEPAAN 50% comissie, inclusief btw op het vast gestelde bedrag in mindering brengt.

Dus gaat het alsvolgt uitzien.
BIJVOORBEELD:
Airco service inclusief interieurfilter €125,00 (waarde)
50% korting.
€62,50 (betaalt abonnee via een coupon)
50% comissie €31,25 Groepaan

Bruto winst €31,25 !!!!

Samengevat:
kost het je wel iets want je betaalt, toch voor je eigen advertentie.
Groepaan bepaalt de aantal deelnemers of een deal doorgaat.
Van die korting die je geeft gaat achteraf nog eens over het bedrag inclusief BTW 50% naar Groepaan als commissie.
Je verdient er niks aan, want je mag ook nog ééns over de geringe inkomsten belasting gaan betalen, heb ik het nog niet over materiaal kosten enzo meer.

Zou je willen deelnemen, zorg dat je dit weloverwogen doet, het zou je namelijk zuur op de maag kunnen gaan liggen..

Gelukkig ben ik er niet ingetrapt.

TheoStek

Geplaatst door TheoStek (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 12 jaar geleden

Dank voor de tip Theo. Het is altijd uitkijken met dergelijke lokkertjes.

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

trieste boeven zijn het, je zou zo je geld moeten verdienen. en meestal heb je het zelf te druk om er goed over na te denken, ik snap het allemaal wel. dan maar hopen voor jou dat er niemand naar kijkt...

GercoXXL (0), 12 jaar geleden

Om de cryptische sfeer iets beter te omschrijven: de "oe" moet je vervangen voor "ou" en "aan" voor "on"
Verder idd zeer triest dat dit voor voorgeschoteld als zijnde gratis......

Gerco

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Gerco, de cryptische sfeer omschrijving klopt, als een zwerende vinger.
@Tim het laatste wat je zegt: hopen voor jou dat er niemand naar kijkt...kan ik niet plaatsen..Moest ik dit intrepeteren als zijnde dat je denkt dat ik daar toch in ben getrapt, dan is dat toch niet aan de orde
en zou ik erin getrapt zijn, had ik dat ook eerlijk vermeld.

De enige wat hieraan verdient is het bedrijf met de cryptische sfeer omschrijving, bedrijven die daar aan deelnemen lezen de kleine lettertjes niet, het is een heel mooie opzet, maar zij bepalen wat er gebeurt.

Siem Bijman (140) PRO, 12 jaar geleden

Theo, Tim bedoeld alleen dat als er geen klant naar kijkt (de aanbieding snap je) en ingaat op deze aanbieding je ook niets kwijt bent....Kijkt er wel een klant naar en gaat in op het aanbod dan kost het dus wel geld.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor de mededeling Theo.

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Hier nog zo 1 Sjaak.
Alles wat je doet verteld een verhaal, deze groep kan al snel een verhaal over je vertellen zoals in jouw link en dat je product niet goed genoeg is, dat vertelt zich weer rond en word men in het kwaad daglicht gesteld.

http://www.zdnet.be/news/126443/winkel-o...

@Siem van die kant had ik het niet bekeken, omdat ik al had vermeld dat zij bepalen of de deal wel of niet door gaat, zou je er mee in zee gaan zit je eraan vast.
Zo heb ik gisteren ook mijn collega Pascal Limpens telefonisch en via mail op de hoogte gebracht.
Pascal kwam effe snel uit de hoek met een opmerking waar ik zelf nog niet aan had gedacht, deze instantie maakt geen verschil tussen "mkb of particulier" en of hoeveel coupons je inkoopt.

Het komt hier op neer zoals Pascal vermelde:
Stel je was erin getrapt, en na het lezen van je bericht op het forum, had ik snel een paar coupons ingekocht en bracht jou alle auto's die bij mij op de wachtlijst staan.!!
Ik moet er gevolg aan geven, want Pascal heeft 10 coupons ingekocht en de deal gaat door.
Ik weet zeker dat dan een collegiale/vriendschap op het spel gaat staan..

@Moderator de dank betuiging stel ik op prijs, er moet niemand maar ook niemand of mkb'er het slachtoffer van zijn/worden van di soort praktijken.

De kleine sneeuwbal zal, een lawine veroorzaken.

fractalic (0) PRO, 12 jaar geleden

groupon hebben die aanbieding maar een dag en als er voldoende vraag naar is bieden ze het nog ooit wel eens aan
wist eerst niet wat je bedoelde met groepaan
ga je er bij inschieten geen idee mss komen die klanten wel terug of kan je ze ook andere dingen aanrekenen die niet bij de kortingsbon horen
maar idd als er stormloop komt schiet je er bij in

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

Mijn mening van die acties is dat de consument gaat zoeken naar waar het voordelig is. jij gaat je werkje voor de helft van de prijs doen, maar daarmee leg je voor de consument direct een nieuwe standaard. hun is het immers gelukt om voor de helft dat werkje uit te laten voeren en hun gaan voor de toekomst net zo lang zoeken dat ze iets soortgelijks voor het zelfde geld uit kunnen laten voeren, bij wie maakt hun echt helemaal niets uit. je legt de nieuwe standaard dus een stuk lager, want volgende keer doet een ander dat voor dat geld en komen ze niet meer bij jou. langzaam helpen we elkaar zo allemaal naar beneden en is wat verdienen niet meer mogelijk. vergelijk het met een supermarkt oorlog die net zo lang naar beneden prijzen tot het niet meer kan. fijn elkaar naar de klote helpen.
De klanten die je met die acties trekt komen echt voor die acties en niet voor jou. wees gewoon goed voor je klanten, zo vertellen ze over jou en komen de mensen die graag goed netjes en hartelijk gehoplen worden naar je toe. je kunt wat verdienen en dat maakt het voor jou ook leuk. zo zie je je klanten graag komen, je mag wat verdienen van hun en in ruil daarvoor behandel jij ze als een koning. snapte!

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Ik zit zelf niet in de 'garagemarkt' maar ook in mijn vakgebied (minimaal HBO opleiding en een dosis talent nodig) is er veel prijserosie geweest vanwege angst voor concurrentie uit Azie. Er zijn er die voor minder dan 35 euro per uur werken. Kartelvorming is niet goed, maar ik vind wel dat je met mekaar goed naar de prijzen moet kijken zodat iedereen een belegde boterham kan verdienen.

Omdat het toch al een beetje off-topic is doe ik deze link er ook maar bij:
http://www.nu.nl/internet/2674838/groupo...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.