Algemeen: productiedatum verstuivers

Hallo allemaal hier op dit forum.

Ik hoop dat hier iemand aanwezig is die mij kan vertellen of ik uit de verschillende code's, zelfs een soort van qr code, die op een Bosch piezo verstuiver staan, de productiedatum kan herleiden. Ik heb onderhand het gevoel dat alle garage's mij om de oren slaan met verstuivers die vervangen zouden zijn maar waar ik sterk aan twijfel na inspectie. 3 jaar geleden 2 vervangen, 4 maanden geleden ook weer 2 vervangen. Nu weer 2 verstuiuvers die geen goede weerstand aangeven dus kapot zouden moeten zijn. Garage waar mijn vivaro voor het laatst was, staat ie nu weer omdat ik hoop op garantie of coulance, zegt dat een van de twee defecte weer muurvast zit. Naar mijn mening niet mogelijk aangezien ze er allemaal uitgeweest zijn, sowieso 3 jaar geleden. Ik ben ergens wel bang dat de 2 wat nu haperen zogenaamd net niet die 2 zijn wat hun vervangen hebben. Als ik nu een productiedatum kon herleiden zou het eea wel helderder kunnen worden voor mij.

peterwillems

Geplaatst door peterwillems , lid sinds 3 jaar geleden

3 Reacties

bert klein PRO, 10 maanden geleden

De code,s die op de injector / verstuiver staan zijn inleercode,s heeft niks met productiedatum te maken.
de duurzaamheid van de verstuiver is afhankelijk van kwaliteit brandstof,des te meer bio toevoeging des te korter de levensduur,raadzaam is om premium A merk te tanken.
Diesel heeft namelijk een smerende werking bio vloeistof heeft dit niet.

check

Beste antwoord, geplaatst door peterwillems, 10 maanden geleden

Ik heb iets nieuws voor jullie. De productiedatum staat in een 6 cijferig getal wel degelijk op de piezo verstuivers. Je moet deze 6 cijfers per twee en achterstevoren lezen. Dus 150625 heeft als productiedatum 25 Juni 2015. Van zeer betrouwbare bron vernomen dus doe er je voordeel mee.

Hans4040 PRO, 10 maanden geleden

Bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!