Algemeen: Remmen testbank

Heb een vraagje over een remmen testbank met aangedreven rollen ,
De garage waar ik ieder jaar de APK laat uitvoeren heeft een aangedreven rollen rem testbank , Als mijn auto op de bank staat vraag ik mij af
of het wel gezond is voor mijn auto , aangezien de rollen van de bank draaien en de APK keurmeester de wielen flink afremt (door te remmen uiteraard).
Nu weet ik dat de remmen behoorlijk wat moeten kunnen verdragen , maar toch.

Als de keurmeester remt worden de wielen als het ware door het remmen heen getrokken zeg maar, zeker bij het testen van de handrem duikt mijn
auto omlaag in de achtervering.
mijn vorige auto was een Renault Laguna 2.0 RXE automaat , daar ging na de remmentest op de rollenbank de automaat in noodloop met alle gevolgen van dien.
Vandaar dus mijn vraag of zo`n rollen rembank niet TE veel vergt van de remmen en van de auto.
een rem platenbank werkt naar mijn inzien nauwkeuriger, of heb ik het mis?

limbra

Geplaatst door limbra (545) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoeveel krachten, denk je, dat er spelen wanneer een volbepakte auto met 130 km/u ( of meer ) vol in de remmen moet? Daar is die test op de rollenbank helemaal niets bij.

limbra (545), 12 jaar geleden

Dat de remmen flink op hun donder krijgen als er een noodstop gemaakt wordt is mij bekend,
Maar ik vroeg het mij af, want eigenlijk wordt de auto als het ware door de remmen heen getrokken op zo`n rollenbank.
Maar kan het mij voorstellen dat een noodstop met 130km/h zwaardere eisen stelt aan het rem systeem.

thanx voor de info .

gr. Limbra

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het goed is, zijn de remmen sterker dan de rollenbank. Deze zal dan ook afslaan wanneer de remkracht meer bedraagt dan de aandrijfkrachten van de rollenbank. In de praktijk bij een noodstop met bijna geblokkeerde wielen is de remkracht nog groter.

eriks (0) PRO, 12 jaar geleden

Een remmenbank draait met 5 km/u. En zo gauw als je wiel zou gaan slippen ten opzichte van de rollen, slaat de bank af. Ik denk dat er bij 130 km/u heel wat meer gebeurt.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.