Algemeen: remsysteem spoelen

wie weet waar ik spoelolie voor het remsysteem kan krijgen en hoe dit spoelen werkt (met lucht oid) of kan ik dit ook zelf doen zonder tussenlomst van de garage? dank

groeten robert

robert2cv

Geplaatst door robert2cv (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Daneron (0), 19 jaar geleden

Je kunt het zonder lucht doen alleen duurt de werkwijze langer.Ik neem aan dat je gewoon je remolie wilt verversen? Vul het reservoir tot de nok toe vol met verse remolie en plaats een bakje onder de desbetreffende remcilinder/klauw. Open nu de nippel en pomp "langzaam" met het rempedaal. Als het reservoir bijna leeg is kun je er vanuit gaan dat er verse olie uit de nippel komt. Zo werk je alle punten af. Op het laatst ontluchten door druk op te bouw met het rempedaal (pompen (doe dit wel rustig zodat de hoofdremcilindcer niet beschadigd)), het rempedaal bij de laatste slag onderin houden en de nippel langzaam openen, (je moet hiervoor wel met z'n tweeen zijn voor het beste resultaat)het rempedaal hoort nog steeds ingeduwd tezijn bij het dicht zetten van de nippel. Werk dit zo af dat er voldoende druk op het pedaal is en er ook geen lucht meer uit de nippels komen. (hou wel het reservoir in de gaten).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.