Algemeen: schroefdraad bougiegat laat los

Al een tijdje last van een bougie die steeds weer lostrilde. Ik heb de doodzonde begaan hem (met momentsleutel) steeds vaster te zitten. Laatste keer richting 50 Nm. Toch had ik weer het idee dat hij niet goed vast zat (stotteren bij lage snelheden, onregelmatig lopen met koude motor). Dit keer het plan opgevat de contactvlakken schoon te maken door wat keukenpapier om mijn bougie te rollen en hem er weer uit te trekken. Dat ging op zich goed bij, tot ik bij de laatste cilinder aankwam (de 50 Nm bougie). Toen ik deze losdraaide, zat er wat metaal tussen het schroefdraad van de bougie, duidelijk het schroefdraad uit de cilinderkop. Heb de bougie uiteindelijk toch weer vastgezet (richting 30 Nm) en een kort proefritje (met snelweg) gemaakt. Het lijkt op zich goed te gaan, maar gezien het gemak waarmee de schroefdraad (herhaaldelijk) loskwam (2x in- en uitgedraaid zonder kracht te zetten, toch fragmenten van schroefdraad aan mij bougie) doet mij vrezen dat hij er binnenkort helemaal uit knalt tijdens het rijden; wat is wijsheid? Een helicoil laten plaatsen (kosten?) of maar "bidden" dat het goed gaat?

Prutsert666

Geplaatst door Prutsert666 , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Die komt er gegarandeerd een keer uit.
Helicoil is een oplossing en qua kosten een beetje afhankelijk van de bereikbaarheid , er staat wagen en motortype ingevuld.

Prutsert666, 3 maanden geleden

Bedankt voor je reactie. Denk dat ik inderdaad maar moet gaan rondkijken voor een Helicoil. Zo door rijden is inderdaad waarschijnlijk vragen om problemen en je zal altijd zien dat hij er net op het meest ongelegen moment uit knalt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.