Algemeen: Slecht of helemaal niet starten

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 136

Ford Galaxy 2008 1.8 diesel.
Het is al een paar jaar dat ik als feedback na het jaarlijks onderhoud te horen krijg dat de startmotor een vreemd lawaai maakt, mij valt het niet echt op. Als ik dan vraag welke actie er nodig is, is het antwoord niets, zolang de start motor start, geen probleem. Vorig jaar begon de wagen moeilijk te starten en heb ik een nieuwe batterij geplaatst. Met moeilijk bedoel ik, op het moment ik start begint de motor heel hard te schudden alsof hij niet snel genoeg op gang getrokken wordt. Met de nieuwe batterij (VARTA Silver Dynamic F18, 85Ah) was het opgelost, voor een paar maanden, opnieuw hetzelfde probleem, dan hebben ze nieuwe gloeikaarsen gestoken, ook niet echt een oplossing. Sporadisch slecht/niet starten. Ik heb dan een jumpstarter aangeschaft die een oplossing brengt om te starten als het niet lukt, het voelt dan dat er genoeg kracht is om de motor op gang te trekken. Het lijkt dus dat de (nieuwe) batterij niet ok is maar in de garage meten ze hem goed, iemand een idee?

BrunoVoeten

Geplaatst door BrunoVoeten (0) , lid sinds 9 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1565) PRO, 9 maanden geleden

Waarom zou het niet aan een versleten vervuilde startmotor kunnen liggen.
Slechte massa of plus aansluitingen waardoor startamperage instort.
Is er al eens iets gemeten ?

BrunoVoeten (0), 9 maanden geleden

De ford merkgarage zegt dat de batterij ok is en niet vervangen moet worden, ik zou dan ook aan de start motor denken maar met de jumpstarten start hij als niets. Eind van de maand moet hij terug binnen voor een diagnose maar ik heb het gevoel ze ook maar vervangen zonder echt iets te weten. Eerst wilde ze de batterij vervangen, maar na een meeting was dit niet nodig, de aansluitingen zien er Ok uit. Ik weet niet wat ze gemeten hebben. Ik meet bij het normaal starten 98amp met een ampere tang en mijn spanning valt naar 9.7, 9.6 of 9.3v als de wagen niet start. Met die jumpstarter is 11.6v dan de minimum voltage die ik meet. Met draaiende motor is het 14,1 volt

kaleido 1 (1565) PRO, 9 maanden geleden

Spanningen zijn dus veel te laag ,
Zou massa en pluskabels eens meten qua overgangsweerstand.

BrunoVoeten (0), 9 maanden geleden

Bedankt voor de feedback, help je me eens op weg, hoe meet ik de overgangsweerstand en welke waarde moet het zijn?

kaleido 1 (1565) PRO, 9 maanden geleden

In principe als je meet van punt a naar punt b moet geen of een lage weerstand meten op het moment dat er weerstand is zal je voltage in storten.
Dus tussen 2 punten meten aan de ene kant 12v dan belast aan de andere kant ook 12v.

BrunoVoeten (0), 8 maanden geleden

Dat was allemaal OK, diagnose van de garage, startmotor en vliegwiel moet vervangen worden

kaleido 1 (1565) PRO, 8 maanden geleden

Oké bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.