Algemeen: startprobleem

ik heb een lombardini 502 [microcar] motor in mijn boot staan met een startprobleem nl:bij dagelijks gebruik is alles in orde'loopt mooi-rookt niet>echter wanneer hij na een week of langer weer gestart word gaat dat zeer moeilijk ik moet soms meerdere keren voorgloeien en dus lang doorstarten geen brandstof lekkage het niveau tank -motor is gelijk
wie kan mij helpen gr henk

henkwil

Geplaatst door henkwil (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (165) PRO, 9 jaar geleden

Lijkt een probleem van lucht in de leidingen. Na een week pas problemen en lang doorstarten duidt daar op. Je zou, als je de oorzaak niet kunt vinden een retourklep in de aanvoerleiding kunnen plaatsen. Dit voorkomt dat de brandstof terug kan gaan lopen vanuit de pomp en filter naar de tank (hevelen).

koert_ahja (0), 9 jaar geleden

Ik sluit me aan bij Siem Bijman: de brandstof loopt terug in de tank.
Inderdaad, een terugslagklepje, of een manueel opvoerpompje om de diesel op te pompen na lange stilstand (is zo'n balgje dat tussen de slang gezet wordt).

En voor de zekerheid alle brandstofleidingen controleren: als er ergens lucht door bvb een lek in kan, loopt de leiding ook gegarandeerd leeg. Je geeft aan dat je moet voorgloeien, ik ga er dus van uit dat 't een dieseltje is. Als je geen lekkage hebt, kan er toch een lek in de aanvoerleiding zijn: de injectiepomp "zuigt" de diesel uit de tank, dus er wordt eerder lucht in 't slangetje gezogen dan dat er diesel zou uit lopen ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.