Algemeen: Suzuki Swift 1.3 benzine olievuldop/oliepeilstok vraag

Hoi allemaal,

Vraagje. Mijn zwager heeft een suzuki swift 1.3 benzine 2005-2008 model en vraagt zich af of het volgende een probleem is.

Als de auto stationair draait en hij haalt de peilstok OF olievuldop eruit/eraf dan hoor je dat de motor zakt in geluid. Lijkt alsof de auto uit gaat vallen vanwege vermindering geluid. Je voelt dan ook de lucht uit gat van de olievuldop komen of trekken. Is dit normaal?

Verder vraagt hij zich af wat voor functie het witte onderdeel heeft op de fotos (uitgezoomd naar ingezoomd) Dit hoort volgens hem goed stevig vast te zitten (rubbertje) alleen bij hem heeft het weleens wat geluidjes gemaakt en zat het wat losjes. Kan dit kwaad of heeft het iets te maken met bovenstaand probleem?. Misschien iemand een naam voor dit onderdeel?

Alvast bedankt!

Dramacydril

Geplaatst door Dramacydril (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 2 jaar geleden

Dat de motor beroerd gaat lopen als je de olievuldop los neemt is normaal , heeft te maken met positieve carterventilatie.
Witte dingetje kan ik even niet plaatsen , maar ik zou zeggen , problemen niet zoeken als ze er niet zijn.

JdeP (5), 2 jaar geleden

Dat is de pcv-klep.

Zie: http://ht81s.blogspot.com/2012/08/diy-pc...

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.