Algemeen: Vast in versnelling probleem gebeurt bij garage

Hi,

Vrijdagmiddag mijn auto (seat ibiza 1.6 2000) bij de garage gebracht die zaterdag zijn transporthuis zou laten vervangen. Nu is dit allemaal vervangen en 5 min later belde ze dat ze problemen hadden met het uitrijden van de auto. De auto had geen problemen met de versnellingsbak en koppelen en nu nadat hij een dag bij de garage heeft gestaan in een keer wel. Garage zweert er bij dat ze nergens aan hebben gezeten en toch is er magisch iets stuk gegaan tijdens hun reparatie van het transporthuis. Nu wil de garage mij geen coulance geven en vinden zij dat zij niet verantwoordelijk zijn voor dit probleem. Zelf is dit probleem dus nooit eerder voorgekomen en nadat zij aan de auto gesleuteld hebben is er in een keer een probleem die mij weer honderden euro's gaat kosten. (initiële reparatie kostte al 400€).

Nu heb ik wel betaald voor hun werk en heb ik de auto daar laten staan zodat ze er nog naar kunnen kijken. Graag zou ik advies opvragen over wat ik nu het beste in deze situatie kan doen, ik breng een auto die prima rijd en geen problemen had met zijn versnellingsbak en ik krijg een stukke auto terug die volgens hun een nieuwe versnellingsbak of revisie van de bak nodig heeft.

Graag hoor ik wat jullie hier van denken.

Auke123

Geplaatst door Auke123 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Wat is een transporthuis? Die term ken ik niet.
Auto's gaan soms kapot en dat kan ook toevallig gebeuren bij een garage.

Ik heb het een keer met een Porsche meegemaakt. Auto had een open dak en dat functioneerde na het bezoek niet meer goed. Klant dacht dat dat kwam doordat wij de auto uitgelezen hadden.
Buiten het uitlezen hadden we verder (nog) niets gedaan. Het uitlezen gebeurde overigens met officele dealer apparatuur, dat was voor die auto de oude Bosch "hamer" met Porsche software.
Wat de klant niet wist, was dat het open dak niet eens uitgelezen kan worden, zelfs niet met de officiele dealer apparatuur. Dus wat ons betrof was en bleef het toeval.

Auke123 (0), 3 jaar geleden

Hi Oldford,

Dank voor uw reactie. Het gaat om het thermostaathuis niet het 'transporthuis' excuses deze term bestaat inderdaad niet.

kaleido 1 (1425) PRO, 3 jaar geleden

Er is geen boutje of iets naar beneden gevallen tussen het schakelmechanisme bovenop de bak , heb zoiets al eens gehad met dopje uit de doppendoos , zat er klem tussen en was bijna niet te zien.

harry4203 (415) PRO, 3 jaar geleden

ik denk idd ook zoiets. zal zeker niet de eerste keer zijn.

Auke123 (0), 2 jaar geleden

@kaleido 1 Vandaag ben ik weer terug gegaan naar mijn auto om verdere inspectie te doen. (Deze staat nog steeds voor de garage). In de motorkap lagen allemaal losse onderdelen van schroeven tot klepjes. Ook waren ze letterlijk dingen vergeten vast te maken zoals het vasthoud mechanisme van de koppelingskabel waardoor deze helemaal niet meer is afgesteld.

Het ergste vind ik nog de losse onderdelen die gewoon onder de motorkap waren te vinden. Hierdoor begin ik steeds sterker te geloven dat het wel de schuld is van de garage aangezien er zo ontzettend slordig is gewerkt.

kaleido 1 (1425) PRO, 2 jaar geleden

Waren ze al wel klaar dan , normaal hou je niks over en laat je niet van alles onder de motorkap rond slingeren.

    Daar ben ik het zeker mee eens. Volgens hen waren ze klaar en was het nu mijn pakkiean. - Auke123 (0), 2 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.