Algemeen: versnellingsbak warm probleem

Ik heb een datsun met een Nissan 200sx motor en versnellingsbak, beide gereviseerd. ook nieuwe koppeling en drukgroep en hulpkoppelings cilinder.
Het probleem is dat de bak als de auto volledig op temperatuur is en erg warm dat als ik de auto voor het stoplicht in zijn vrij zet deze bijna niet meer in de versnelling krijg. Als hij gewoon koud of op temperatuur is schakeld hij als een zonnetje, ook als hij eenmaal in de versnelling staat schakelt hij verder zonder kraakje of iets anders.
Het is dus alleen als je de bak in zijn vrij plaatst en dan weer in de 1e wil zetten, ook gaat hij dan moeilijk in andere versnellingen. waar zou dit in kunnen zitten?

peet330d

Geplaatst door peet330d , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Of de koppeling komt niet goed vrij , als je een paar keer pompt en dan probeert , helpt dat ? Of de koppelingsplaat blijft plakken op de priseas en de bak blijft draaien.

peet330d, 11 maanden geleden

Dat heb ik ook geprobeerd om een aantal keren te pompen maar lost niets op.
De koppeling was ook het eerste waar ik aan dacht, maar waarom werkt hij dan perfect als de motor en bak koud of warm is, pas als de bak erg warm wordt(ook buitentemp hoger) dan ontstaat het probleem.

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Metaal zit uit , kan net teveel zijn , je hebt te maken met verschillende soorten , staal , aluminium , en andere legeringen , tolerantie van nieuwe koppeling misschien net te krap.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.