Algemeen: Zekering springt telkens kapot

Hoi,

Sinds gisteren start mijn auto niet meer. Ik heb een Volkswagen Polo Trendline uit het jaar 2000. Hij heeft een paar maanden stil gestaan.

Motorkap open gedaan en acculader aangesloten omdat we dachten dat de accu leeg was, die hebben we dus een paar maanden geleden vervangen. Bij het beter in de motorkap kijken vond mijn vriend een aantal poreuze slangetjes en in 1 slang zat een gat, dus dat hebben we gemaakt, verder geen slechte slangetjes of onderdelen. Maar de auto wilde nog steeds niet starten.

Bij contact moet de radio aangaan en moet je een bekend piepje/biepje/bromgeluidje horen net alsof je auto zeg maar opstart en dus stroom krijgt. Dit was niet het geval. Ook leek het alsof de pomp voor benzine rond te krijgen het niet deed. Motor wilde wel starten maar kreeg geen benzine dus ging niet aan.

Toen maar de zekeringen gecheckt en jawel, 1 kapotte zekering gevonden. Die van de radio en het brandstofpompje(zit schijnbaar op 1 zekering aangesloten). We hadden voor dat type zekering nog 1 nieuwe liggen dus die hebben we erin gestopt maar bij starten sprong die al gelijk kapot(acculader zat er nog op dus misschien domme fout door te hoge piek aan stroom) en mijn auto startte niet. We hadden geen nieuwe zekering meer want dat was de laatste, dus hebben we eenzelfde zekering eruit gehaald die de auto kon missen om in het gat te stoppen waar de kapotte zekering had gezeten. Acculader er van tevoren af natuurlijk, maar bij starten sprong ook deze zekering weer meteen gelijk kapot.

Mijn vraag: waaraan kan dit liggen? Mijn vriend zegt dat er dan ergens kortsluiting of vocht zit maar waar zou dit dan kunnen zijn? En is dat dan het probleem? Wat zou de oplossing zijn?

Replica1233

Geplaatst door Replica1233 , lid sinds 3 maanden geleden

1 Reactie

kain112, 3 maanden geleden

Trek de stekker eens van de brandstofpomp en de radio eens los. Kijk of de nieuwe zekering er dan wel in blijft zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.