Algemeen: Grasmaaier GAMMA BMG-158

Hier kijkt wellicht iemand die iets van carburators kent:
Het begon al even met moeilijk te starten (met trekkoord).
Als het na een tijdje om één of andere reden stopgezet werd was het niet meer in werking te krijgen, eerst laten afkoelen en de volgende dag verder doen. uiteindelijk was het finaal gedaan en startte hij nog enkele seconden waarna uitval.
De ontsteking van de maaier lijkt in orde (getest + andere kaars).
Maar de carburator is van een rare (goedkope) soort denk ik: Er zit namelijk geen choocke-klep op, noch een benzineafsluitkraan. Wel een rubber-dob die je eerst een paar keer moet indrukken om benzine door de vlotter te krijgen.
Ik heb hem helemaal schoongemaakt en uitgeblazen zonder resultaat. Volgens mij wordt het 'chooke-effect' bekomen door een bijkomend gaatje/sproeiertje voorbij de gasklep, welk systeem dan nauwkeurig moet werken doordat het gashendelmechanisme met een hefboompje verbonden is met een stangetje dat in het motorblok zit en dat volgens mij op één of andere manier geregeld wordt door een koude of hete motor.
Weet er iemand hoe zulk een systeem werkt of hoe je het moet afregelen? Of kan ik er een andere carburator opzetten die wel een aparte chooke-klep heeft? waar te verkrijgen?
Dank bij voorbaat

rudidruyts

Geplaatst door rudidruyts , lid sinds 9 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.