Algemeen: Zijn winterbanden wel nodig onder een 4x4?

Afgelopen winter was ik erg blij met de winterbanden onder mijn Octavia. Inmiddels heb ik een Honda CR-V (2004) met een automatisch inschakelend 4x4 systeem. Heb ik dankzij dit systeem niet zowiezo meer grip op sneeuw en ijzel? Met remmen zal wel of geen 4x4 waarschijnlijk niets uitmaken? Toch?

Alvast bedankt! Groet Wim.

ZZR600

Geplaatst door ZZR600 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Met een 4x4 heb je uiteraard meer grip dan met een 2 wiel aangedreven voertuig.
Maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het met remmen niets uit maakt. Je glijdt net zo hard door.

Harald4118 (0), 13 jaar geleden

Inderdaad, volgens mij hangt het er van af wat je met de auto gaat doen in de winter.

Blijf je in NL of B en is het enkel om de traktie te doen, is het misschien minder zinvol. Houdt er dan wel rekening mee dat een 4x4 niet helpt om beter te remmen.

Ga je naar D of Oostenrijk, zal je toch winterbanden moeten monteren. Het is echt onverantwoord om in de sneeuw te rijden op zomerbanden terwijl alle andere rijden op winterbanden. Het verschil is heel groot in de sneeuw. Je kan dan het verkeer gewoon niet volgen met zomerbanden.

erik2819 (0) PRO, 13 jaar geleden

In de sneeuw zijn winterbanden en vierwielaandrijving een ideale combinatie!

Gr Erik

ZZR600 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reacties!

Ik heb inmiddels een set winterbanden (op stalen Honda-velgen) aangeschaft. Ook omdat de besturing van de auto een tikkie gevoelloos is, hoop ik op deze manier niet zo snel in de problemen te komen.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Wim, even goed bedoeld advies.

Ga er nu niet van uit dat er je niks kan gebeuren omdat je 4x4 hebt en winterbanden. Je kunt nog steeds lekker glibberen als het glad is ;)

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=ZZR600]hoop ik op deze manier niet zo snel in de problemen te komen.[/quote]
De allerbeste winterbanden maken niet goed wat door slecht anticiperen wordt veroorzaakt....

Gr. paul

ZZR600 (0), 13 jaar geleden

Ik heb het automatisch inschakelende 4WD systeem mooi kunnen uitproberen deze winter, sneeuw was er genoeg! De files waren vreselijk, maar van de CR-V heb ik echt kunnen genieten.

En wat een geweldig systeem is dit zeg! In combinatie met de winterbanden kwam ik elke gladde helling op en elke sneeuwberg door. Volgens collega's hielpen de achterwielen al mee aan te drijven voor de voorwielen een halve omwenteling konden slippen. Je voelt dus inderdaad wel een slip, maar dat is dus maar van zeer korte duur.

En natuurlijk ben ik wel bezig geweest met het opzoeken van de grenzen (op eigen terrein). Ik denk dat je inderdaad kunt stellen dat je met 4WD bijna 2x zoveel grip hebt als met een 2WD auto. Met remmen maakt 2WD of 4WD inderdaad niet uit.

Nogmaals bedankt voor de reacties.

Hans4040 (315) PRO, 13 jaar geleden

We zijn blij dat het zo goed is afgelopen...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.