Audi A3: a3 koelvloeistof verlies

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 20.tdi azv 100kw

hallo

ik heb een wagen staan met koelvloeistof verlies en maakt witte rook ik heb nog niets nagekeeken maar de waterpotje is zuiver geen olie spoor
de wagen heeft 80dk km op teller wel korte aftsand gereden ik heb wat topics gelezen kan ook egr zijn of kop geschuurdt hoe moet ik aan het werk gaan

gert3659

Geplaatst door gert3659 (335) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

edgarpiet (0), 12 jaar geleden

Witte rook uit je uitlaat duidt meestal op een lekkende koppakking, soms op een gescheurde kop. Loopt de temperatuur soms hoog op? En doet de kachel het nog? Als het een lek in de koppakking is worden er uitlaatgassen van de verbrandingsruimte in het koelsysteem geperst en komt het koelsysteem onder hoge druk te staan. Als je koelvloeistof troebel is is het waarschijnlijk je koppakking.

Verder kun je kijken of er in het expansievat (alleen open doen als de motor koud is trouwens) bellen omhoog komen als de motor loopt en je gas geeft. Als er trouwens bij koude motor nog lucht ontsnapt als je het expansievat opendraait kan dat ook een teken zijn van veel overdruk in het systeem en dus een lekkende koppakking.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.