Audi A4: ABS doet vreemd, geen storing codes

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Klant komt met een klacht dat zijn remmen wat vreemd aanvoelen. Wij rijden en dan blijkt dat als je iets harder rijdt en steviger het rempedaal intrapt je voelt dat de ABS in werking treedt. Ook blijkt dat een achterrem blijft hangen. Deze gangbaar gemaakt en nieuwe blokken en schijven achter gemonteerd, waarbij de ABS ring wordt overgezet geeft geen verbetering helaas.

Uitlezen met Vag Com en geen foutcodes. Tijdens rijden de meetwaarde blokken bekijken blijkt dat de 4 wielsensoren keurig de snelheid aangeven, maar boven de 20 km/h deze daarop blijven hangen terwijl we al 70 km/h rijden. Even later wordt de verbinding met Vag Com verbroken: geen communicatie meer.

Opnieuw opstarten van de ABS groep en wederom tot 20 km/h wordt door alle 4 de wielsensoren de snelheid exact gelijk weergegeven en dan blijven ze hangen en wederom wordt de verbinding eruit gegooit als we iets harder rijden.

Iemand een idee?

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk even uit met die meetwaarden. Volgens mij is dit normaal dat de testapp. dit niet meer aangeeft boven de 20 km/h.

Ringen op de as voor ook bekeken?

Mischien combinatie van water in de rembekrachtiger en iets met abs?

Robbie Jensema (0) PRO, 12 jaar geleden

We hebben de Audi hier weer staan en mogen er weer verder mee aan de slag. De meetwaarden waar ik het over had klopt, ook met een andere uitleesapp. stopt de aanwijzing boven de 20 km/h, dus zal wel normaal zijn inderdaad.

ABS ringen optisch gecontroleerd en niets vreemds aan te zien. Nog steeds geen foutcodes en is dus moeilijk om op te lossen zo.

Met de scope hebben we het signaal van de sensoren bekeken en die zijn allemaal goed.

De tip van water in de rembekrachtiger snap ik niet trouwens, dus René wat bedoel je daar precies mee?

Kan dat een oorzaak zijn en hoe kun je dat evt. controleren?

Robbie.

at (10) PRO, 12 jaar geleden

Het wil wel eens voorkomen dat de sensoren iets lostrillen. Dan krijg je het gevoel dat je abs in werking treedt als je heel rustig remt.En de abs ziet dit niet als fout daarom komen er geen storingen in. Alle sensoren even aantikken met een kunstof hamer. Dit wil meestal wel helpen.

Robbie Jensema (0) PRO, 12 jaar geleden

Probleem gevonden.
De signalen van de achterwielsensoren mbv een scope naast elkaar gelegd en daaruit zien we dat ze beiden erg verschillen qua hoogte.
Toen de linkersensor losgekoppeld en het signaal van de rechtersensor ook doorgelust naar de stekker waar de linkersensor normaal op zit aangesloten. Zo ziet de computer dus geen verschil tussen links en rechts en was het remgedrag precies zoals het hoort te zijn. Ook de ABS werkt gewoon normaal op de voorwielen en dus weten we dat het probleem in 1 van beide achterwielsensoren of ringen zat.

Een voor een eerst de ringen en toen de sensoren vervangen en probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.