Audi A4: ABS module storing (Bremse ESP) voedingsspanning

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: ALT, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 96

Dag allemaal,

Dit is mijn eerste contact via Problemcar op advies van mijn garage, om mijn probleem hierop te delen.

Even stukje historie: De foutmelding is opgetreden na het installeren van een trekhaak met 13-polige stekker. Nu lijkt het echter toeval te zijn geweest. Na het aanmelden vd trekhaak door de audi dealer bleef de foutmelding bestaan. Om een en ander terug te zetten heb ik uit de canbus stekker de additionele draadjes van de trekhaak weer ontkoppelt en de originele draadjes weer terug gestoken (de trekhaak niet laten afmelden). De foutmelding blijft echter bestaan waardoor ik denk dat het niet in de trekhaak montage zit.

De foutmelding zegt te lage of geen spanning op de ABS module, code 01201.

Ik heb de hoofdstekker van de ABS unit los gehad. Hierbij zitten aan de buiten zijde 2 voedings kabels, 2 kleine stekkertjes en 2 grotere. In het midden zitten de canbus aansluitingen. Als ik spanning meet met de motor NIET draaiend dan meet ik op beide aansluitingen net geen 12V.
Echter als ik de motor AAN zet dan meet ik op de kleine stekkertjes net geen 14V, maar op de grote stekker een sterk fluctuerende spanning. Mijn meet apparaat geeft tussen de 8 en 11 Volt aan, maar of de meter snel genoeg reageert weet ik natuurlijk niet.
De rechtstreekse accu spanning geeft ook een kleine 14V aan.
Nu ben ik niet onderlegd genoeg om te beoordelen of die wisselende spanning komt doordat de stekker is los gekoppeld BV. Dus ik zou graag reacties ontvangen om dit probleem op te lossen.

Een notie erbij: ik weet niet of het er uberhaupt iets mee te maken heeft maar de koel fan slaat ook niet aan. Dit kan een separaat problem zijn maar wou het toch even melden.

Ik hoor graag van jullie!

Groeten Roel
Haaksbergen

Rulesy

Geplaatst door Rulesy (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Welke foutcodes verschijnen na het uitlezen?

Rulesy (0), 8 jaar geleden

Dank voor de snelle reactive.

Foutmeldingscode 01201 (dit is wel bij een allround garage en niet bij de Audi dealer)
Stond ook wel ergens in het bericht :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.