Audi A2: ABS probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Foutcode 00283 speedsensor left frontwheel en 00668 vehicle voltage terminal 30 haalde ik uit de ABS computer. Beide voorwielsensoren vervangen en code 00283 blijft. Van beide voorwielen de bedrading tot de pomp gemeten en deze is nog heel. Zou dit betekenen dat de ABS pomp een defect heeft? Moet deze bij vervanging opnieuw aangemeld worden of is het plug and play?

Geplaatst door

ptrustfull1 (50)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Komt de 2e code mbt de elektrische voeding van de pomp ook weer terug na het wissen? Anders eens de voeding meten tijdens het tijdens rijden/remmen op de pomp.

Tip om even te bekijken: de 3 zekeringen van 30A bovenop de accu, die willen nog wel eens corrosie vertonen. 1 is voor de abs de 2e voor de abs pomp en de 3e voor de koelfan
Deze zekeringen gewoon vervangen door nieuwe, wellicht is de storing dan weg (heb nu 3 auto's gehad waar dit het euvel was)

peter139 0

10 jaar

Ik heb maar 1 op de accu. Kan het zijn dat de rest onder de vloer bij de bestuurder is?

ptrustfull1 50

10 jaar

Probleem was de dynamo, Deze gaf wel 17 volt.
Van de ABS bleek uiteindelijk een kabelbreuk in de kabel van linksvoor te zitten

ptrustfull1 50

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A2 of stel zelf een nieuwe vraag.