Audi A6: ABS - Regelunit

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal,
Ik heb een probleem bij een Audi A6, vaak komt het ABS alarm spontaan op ( Blink (!)in display + lamp ABS ) soms ook een dag niet, de auto remt ook niet bijzonder goed (ik voel geen abs), het VAG test apparaat kan geen verbinding krijgen met de ABS regelunit als de storing zich voordoet (geen voedings spanning?)??. Als de storing zich op een moment niet voordoet kan er wel contact verkregen worden. Hij meld dan ook storing bij regelunit abs pomp. Als ik de ABS regelapparaat vervang zal hiermee dan de storing opgelost zijn? Of kan het ook een los contact de oorzaak zijn.
Wie ooo Wie kan mij tippen?

Groet Marcel

Marcel6963

Geplaatst door Marcel6963 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als ik het goed heb, zit er boven op de accu een doosje met 'n stuk of 4 zekeringen. 1 daarvan is 'n plus-draad voor o.a. de abs. De zekeringen oxyderen wel eens daar in de houder. Deze storing heb ik al vaker meegemaakt. Door de oxydatie komt er te weinig spanning door. ( weerstand te hoog).
Kwestie van zekering(en) vervangen en contacten schoon maken. 99% kans dat het euvel verholpen is.

Groeten

Rick9756 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij een A6 zit de zekering van de pomp niet op de accu. Dat is bij A3 en TT. Het ABS regelapparaat is vrijwel zeker overleden. Dit komt vaker voor bij bepaalde type's. De hele unit moet dan vervangen worden. Tijdens de storing is vaak ook geen diagnose van andere regelapparaten mogelijk behalve als je de stekker van de ABS unit gooit.

dkuipers (0), 18 jaar geleden

Waar zit het relais van de ABSPomp in audi a6 2006, want ik heb dezelfde problemen. In de morgen geen probleem, na een half uur rijden gaat het ABS lampje branden, dan doet de Abs het ook niet! Misschien is er iets met het relais.

Marcel6963 (0), 18 jaar geleden

PROBLEEM OPGELOST, ELECTRONICA GEDEELTE OPEN GEMAAKT, DRAADJES LOS VAN CONTACTOR, ALS JE OOK DIT PROBLEEM HEBT KUN JE ME MAILEN VOOR DE OPLOSSING STUUR IK JE DE INSTRUCTIES TOE...PS...ZIJN WEL HEEELE KLEINE DRAADJES....

autofanrob (0), 17 jaar geleden

Hallo marcel, ik heb een zelfde probleem, zou je mij hier mee kunnen helpen, ik neem aan dat je de oplossing hebt gevonden.

Ik wacht graag een reactie af,

groeten robert.

Fredo (0), 17 jaar geleden

@ Daan Kuipers, zelf niet aan prutsen, je auto is nog onder garantie!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.