Audi A6: moter op noodprogramma - koelwater ??

Bouwjaar: 1999

Audi A6 2.5 TDI automaat uit 1999. Start 's morgens goed maar gaat vaak direct op noodprogramma na het starten. Na 2 minuten rijden, moter afzetten en hij rijdt vervolgens ca. 20 minuten normaal maar dan gaat hij weer op noodpogramma. Soms is dat maar 1 keer per dag, soms wel 5 keer tijdens het rijden. Verder raak ik koelwater kwijt. Ik heb de koelwatersensor al vervangen en dat heeft wel geholpen (eerst was het 15 keer/dag). Kan een lek in het koelwatersysteem de moter op noodprogramma gooien?

Twan9

Geplaatst door Twan9 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

je miste koelwater!

is er ook een zichtbare lekkage ??

paul,

fedde (0), 18 jaar geleden

noodloop heeft vaak te maken met een te hoge turbodruk
door vaste schoepen of een defecte n75 klep

Twan9 (0), 18 jaar geleden

ik vind wel koelwater op de grond als de wagen een tijd stilstaat. Ik heb met een lamp geprobereerd te kijken waar het vandaan komt maar ik zie geen 'lekplek. Kan het zo zijn dat het koelwater in de moor komt en dat daardor een noodloop ontstaat?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo twan...

ik zou zeggen geen meter meer rijden met de auto! eerst kijken waar die lekkage vandaan komt, ik vermoed de waterpomp.

kijk hier mee uit er bevind zich nl, onder deze waterpomp een looprol tbv, de distributie deze is absoluut niet tegen water bestand! hij kan er zelfs door vast lopen!

dit zeg ik omdat ik voor enkele weken terug dit zelfde probleem heb meegemaakt waarbij de spanrol na lekkage van de waterpomp geheel was vast gelopen met de gevolgen een enorme motorschade nl, de distributieriem was geheel in rook opgegaan!

totale motorschade 3800,- euro! (2 cilinderkoppen rijp voor revisie)

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.