Audi A4-Avant: Achterrem lichten gaan branden na 12 uren still staan!

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Mijn achterrem lichten gaan spontaan branden na ongeveer een nacht (12uren) still staan! Na het starten is er niets aan de hand.
Nu al 3 nachten achter elkaar gehad, gelukkig heb ik het elke keer op tijd gezien, maar mijn accu begin langzaam leeg te raken.
Bij de dealer geweest maar het probleem is bij hun niet bekend, de auto gelezen maar zij konden ook niets vinden! er blijft alleen nog het meten.
Herkend iemand deze probleem?
of is er een makkelijk oplossing voor deze probleem?

Step64

Geplaatst door Step64 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik vermoed dat het iets met de vacuum rembekrachtiger heeft te maken waardoor de pedaalstand iets wijzigt en de remlichtschakelaar activeert.

probeer eens om de zwarte hardplastik slang uit de rembooster te trekken (bij stilstaande motor)
gaan je remlichten dan ook direct branden??

zo ja, zou beginnen met de afstelling van de remlichtschakelaar, of deze vervangen.

edwardjacobs (0), 14 jaar geleden

Mijn audi a4 2.0benzine 2005 met trekhaak heeft hetzelfde probleem. Deze staat nu al 4dgn ter garantie bij de dealer. Ze hebben de regelunit voor de verlichting vervangen maar de volgende dag hetzelfde probleem. Ze gaan nu kijken naar de electronica van de trekhaak.

Hebben je al een oplossing gevonden ?

Ik zie overigens dat er zich al meer mensen met hetzelfde probleem hebben gemeld:
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Bij een Fiat had iemand hetzelfde probleem en de oplossing was de BSI volgelopen met vocht (geen idee wat dit is maargoed) !

MvG
E.

Step64 (0), 14 jaar geleden

Hoi,
Ja zeker een oplossing.
Ik heb inmiddels gehord dat er veel mensen dezelfde probleem hebben gehad, dus als de remlichten spontaan gaan branden meteen de remlichtschakelaar vervangen! Het schijnt een soort waarschuwing systeem te zijn, bij VW en Audi.
Bij mij heeft de ANWB het vervangen, na een ochtend mijn accu leeg was! 15 euros betaald en opgelost was het!
Zo simpel kan het zijn, bij de dealer hebben zij mijn auto gelezen, ook niets gevonden, dus ik moest een ander keer terug komen om het te laten meten... dure geintje dacht ik! echt onzin!
Succes!

edwardjacobs (0), 13 jaar geleden

Het is inmiddels opgelost, tenminste het probleem komt niet meer terug ! Ze hebben de electronica van de trekhaak vervangen, wat precies weet ik niet. Bij de audi dealer zijn ze niet zeker of dit het probleem was maar het herhaalt zich na een week niet meer.

Alles viel gelukkig onder garantie !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.