Audi A3: Af en toe slecht starten A3

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 5v Automaat

Een vervelend probleem, motor start koud altijd goed. Als de motor warm is en wordt uitgezet wil deze soms niet weer starten. Er wordt altijd op benzine gestart. Bij het op contact zetten hoor ik de benzinepomp aanlopen en afslaan als er druk is. De toereteller komt bij het starten los uit de 0 stand. Er komt benzine naar de motor(ruikbaar) en toch niet aanslaan. Als ik de auto dan 10 minuten laat staan en terug kom start deze meteen en loopt dan gewoon goed. Ik denk zelf dat er of soms geen vonk is bij een herstart of dat er een onderdeel eerst iets moet afkoelen waarnaar het wel weer wil. Dus een onderdeel met de manko wat warm wordt en dan een probleem geeft???
De auto rijdt verder gewoon prima zowel op LPG als op benzine.

Ik vindt er verder niets over op het forum en ook bij de garage kan men mij niet 1,2,3 verder helpen. Soms is het ook maar zo 4 maanden oké?? en lukt de warme start ook na herhaaldelijk afzetten gewoon wel.

Tips??

KJ

Geplaatst door KJ (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

KJ (0), 12 jaar geleden

Er bleek een temperaruursensor defect te zijn, kwam wel vaker voor. Door de foute uitlezing voor het motormanagment werd er daardoor in dit geval te veel benzine ingespoten bij een warmer motor waardoor deze verzoop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.