Audi A4: Afstandsbediening Votex

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: ahu

Na het vervangen van de batterijen in de afstandsbediening kon ik eerst de wagen alleen maar openen. Niet enkel met de knop om te openen maar ook met de knop om te sluiten. Ondertussen werkt de afstandsbediening helemaal niet meer. Met de sleutel werkt alles normaal. Ik heb de wagen tweedehands gekocht en helaas geen handleiding van de afstandsbediening gekregen. De afstandsbediening is achteraf bijgeplaatst volgens de vorige eigenaar. Heeft iemand dit ook al meegemaakt of weet raad?

Steri

Geplaatst door Steri (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

controleer de batterijen nog eens, kan goed zijn dat deze geen goed contact maakt.

paul,

Steri (0), 17 jaar geleden

Batterijen zijn oke, lampje in de afstandsbediening knippert bij het induwen lijk het ook vroeger deed toen alles nog perfect werkte. Ik heb wel gezien dat op de module een jumper setting staat waarbij de nr 3 naar onder staat. Ik heb geprobeerd deze eens te verzetten maar vanaf toen gebeurd er helemaal niets meer. Het zou misschien handig zijn moest ik een handleiding hebben waar hierover meer te vinden is. In de handleiding van de wagen zelf spreken ze van de afstandsbediening te syncronisren maar ik denk dat dit voor een afstandsbediening in de sleutel geldt want dit helpt ook niet.

Steven,

Gar57nl3456 (0), 17 jaar geleden

Ben ook in het bezit van een Votex afstandsbediening en heb tevens een handleiding. Hier even een citaat als de batterij leeg is en gewisseld wordt:
1. Open de behuizing van de afstandsbediening.
2. Verwijder de batterij.
3. Wacht ongeveer 10 seconden.
4. Breng nieuwe batterij aan met inachtneming van polariteit en raak alleen zijkanten aan.
5. Sluit behuizing weer en druk tweemaal op knop "A" (portiervergrendeling) van de afstandsbediening, controleer hierbij of systeem reageert. Voer deze proef dichtbij het voertuig uit.

Probeer dit eerst even om de zaak weer aan de gang te krijgen is. Verder staat in de handleiding nog beschreven hoe om te gaan bij storingen in de afstandbediening, waarbij een herfaseringsprocedure moet worden uitgevoerd.
Ook programmeren staat beschreven voor het geval dat een nieuwe afstandvergrendeling nodig mocht zijn. Maar dit geval lijkt mij voor jou niet nodig als het slechts de natterij was.
De door genoemde switch op nr 3 in onderste stand wordt in de handleiding aangehaald voor voertuigen met comfortsluiting. Switch 4 in onderste stand voor voertuigen met pneumatische vergrendeling.

Ik hoor het wel als genoemde beschrijving voldoende is voor de oplossing dan wel dat we dieper in de handleiding moeten duiken.

Succes Dirk

Steri (0), 17 jaar geleden

Helaas Dirk geen resultaat. Na het sluiten van de behuizing en 2x drukken op knop A blijft het lampje van de afstandsbediening branden en gaat pas uit na de knop lang in te houden. Maar geen beweging in de centrale bediening. Dus ik vrees dat die volledig opnieuw moet worden ingesteld. Je zei dat switch 4 in de onderste stand dient voor pneumatische vergrendeling, maar bij audi wordt die toch ook pneumatisch bedient niet?? Dus moet ik die ook in de onderste stand zetten of niet. Nu bij mijn weten stond alleen switch 3 in de onderste stand. Hopelijk kan je mij iets verder helpen want die luxe van een afstandsbediening begin ik nu wel al te missen :-)
Dank bij voorbaat, Steven

Gar57nl3456 (0), 17 jaar geleden

Een volgende onderwerp in de handleiding is:
Storingen aan de afstandsbediening
(Herfaseringsprocedure)
Als de afstandsbediening het niet doet ondanks gecontroleerd te hebben of de batterij niet leeg is, voer dan op een afstand van 1 meter vanaf het voertuig de volgende handelingen uit:
A) Druk beide toetsen van de afstandsbediening in totdat de LED niet meer knippert maar uitgaat. Laat dan de knoppen los. (De LED gaat dan ononderbroken branden.)
B) Druk op de toets "A" van de afstandsbediening en controleer of de LED knippert. Dan is de procedure voor de herfasering beeindigd.
C) Druk nu opnieuw de toets "A" van de afstandsbediening in om te controleren of het product correct functioneert.

Wat de switches betreft: bovenste stand is OFF. Onderste stand is ON.
Alle vier de switches op OFF is voor voertuigen met electrische vergrendeling (besturingen voor openen en sluiten duren 1 sec). Door switch 1 op ON te zetten duurt deze bediening 0,2 sec.
Switch 2 op ON is voor activering van de procedure voor het programmeren van nieuwe afstandsbedieningen.
Switch 3 op ON is voor voertuigen met comfortsysteem dat de portiervergrendeling langer doiet duren ( besturingen voor openen en sluiten duren net zolang als dat de knop van de afstandsbediening ingedrukt is.)
Switch 4 voor voertuigen met pneumatische vergrendeling (besturingen voor openen en sluiten duren 4 sec)
Staat nog een waarschuwing in de handleiding dat als switch 2 op ON wordt gezet codes van de afstandsbediening uit het geheugen worden gewist en herprogrammering dient plaats te vinden.

Audi heeft inderdaad voor de oudere modellen pneumatische vergrendeling. Als hij hiervoor goed functioneerde zou ik hem op 3 laten staan. (De rest van de switches dus op OFF)

Mocht dit niet voldoende info geven kunnen we altijd nog verder gaan naar hoofdstuk programmering!

Succes Dirk

Steri (0), 17 jaar geleden

Dan vrees ik dat een herprogrammering zal moeten plaats vinden want ik heb alle switches op on en terug op off gezet. Dus ook switch 2. Maar ik zal zeker de procedure hierboven eerst uit proberen in het weekend.

vgr Steven,

Gar57nl3456 (0), 17 jaar geleden

Steven,

dan komen we bij het laatste hoofdstuk, dat opgevolgd moet worden bij ingebruikneming van een nieuwe afstandsbediening, maar ook (met name genoemd) als switch 2 per ongeluk in stand ON is gezet, waardoor de codes van de afstandsbediening(en) uit het geheugen van de module zijn gewist en deze opnieuw in het geheugen moeten worden opgeslagen:
PROGRAMMERING VAN DE AFSTANDSBEDIENINGEN
1. Op drukknop "B" van de reeds afgestelde radiobesturing drukken om de portieren te ontgrendelen. (Deze stap als een nieuwe afstandsbediening met een reeds bestaande afstandsbediening gesynchroniseerd dient te worden)
2. Plaats switch 2 van de module op ON.
3. Druk op beide knoppen van de afstandsbediening totdat LED niet meer knippert, maar uit gaat. Laat de knoppen los (de LED gaat ononderbroken branden)
4. Druk op knop "A"van de afstandsbediening en controleer of de LED knippert. De programmeringsprocedure is voltooid.
5. Herhaal de handelingen vanaf punt nr 3 voor de tweede afstandsbediening.
6. Zet switch 2 weer op OFF.
7. Druk opnieuw op knop "A" van de afstandsbedieningen om te controleren of het produkt goed werkt.

Intussen stond switch 3 dan wel switch 4 al die tijd op ON. Persoonlijk zou ik voor 4 kiezen, maar als hij bij jou eerder op 3 stond en goed functioneerde zou ik hem op die stand laten. Kan het bij mijn Audi, een 80 2.3E, niet nakijken omdat de module onder het dashboard is ingebouwd.

was et overigens wel een batterijprobleem?
Tenslotte heb ik mijn auto al ruim 4,5 jaar en heb bij beide afstandsbedieningen (een door mijn vrouw gebruikt) nog geen batterijen hoeven te wisselen.

Nogmaals succes en ik hoor het wel.

Groetjes Dirk

Steri (0), 17 jaar geleden

Ik denk wel dat het een batterij probleem is. Het is mij gelukt om opnieuw te programmeren, toch met 1 afstandsbediening. De andere lukte niet, wat wel opvalde met de afstandsbediening die niet lukte is dat het ledje veel lanzamer pinkt dat met de andere. Maar nu komt het. De gene waarmee het wel lukte zat nog een oud batterijtje en in de andere het nieuwe. Dus ik dacht ik wissel gewoon dan heb ik een vers batterijtje in de werkende afstandsbediening. Resultaat niks werkt nog ook het ledje knippert niet meer. Beide batterijtjes terug eruitgenomen en met een voltmeter gemeten, geeft maar 2,50 V i.p.v. 3V. Mijn vermoeden is dat het nieuwe batterijtje gewoon een slecht is. Morgen 2 nieuwe gaan halen en dan zullen we het vlug weten. De module zelf is in alle geval inorde.

Groetjes Steven

Steri (0), 17 jaar geleden

Alles terug inorde. Ik heb geen nieuwe batterijen moeten gaan halen. Na een aantal keren de batterij in en uit te pakken was het in orde gekomen.

Bedankt Dirk voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.