Audi Coupe: afstellen smoorklep

Bouwjaar: 1989

Ik heb wat problemen met het afstellen van mijn smoorklep en potmeter (d.w.z. ik kan de nullast niet vinden). Ik weet alle waardes die ik moet meten van de potmeter en de stationair schakelaar. Het probleem is dat de potmeter dicht moet staan terwijl op het zelfde moment de stationairschakelaar aan gaat of actief wordt. Dit is op zich ook nog geen probleem om dat te realliseren, echter deze bijde acties moeten gebeuren vanaf het moment dat de smoorklep een openingshoek heeft 1.5 graad.

Wie kan mij vertellen hoe ik die openingshoek ga meten. Is daar een speciaal stuk gereedschap voor o.i.d. of is er een andere methode om dit te meten en af te stellen??

Ik rijd in een Audi Coupe Quattro20V uit 1989 (motorcode 7a 1e versie dus met gescheiden potmeter en stationair schakelaar en met het oude type stationair stabilisator en motor management)

Quattro20V

Geplaatst door Quattro20V (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

webro (0) PRO, 19 jaar geleden

er is een speciale mannier om dit af te stellen moet je ff naar een dealer het gaat namelijk om de co af te stellen dit moet gebeuren met een mha meter (multie meter) het stat gedeelte smoorklep zit hier weer aan gekoppelt als het co niet goed staat en dan bedoel ik de mha verloopt de smoorklep ook

gr

Quattro20V (0), 19 jaar geleden

Alvast bedankt voor je reactie.

Multimeter heb ik, de ohmse waardes die ik moet meten van de potmeter weet ik ook (open, gesloten etc.), het moment waarop de stationair schakelaar aktief moet worden weet ik ook. Waar het mij om gaat is hoe ik die openingshoek meet van 1.5 graad. Is daar een truc voor of is het op gevoel afstellen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.