Audi A4: airbag lampje blijft branden na verwisseling accu

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Onlangs startte mijn motor plotseling niet meer. Na bijna leegstarten van de accu heb ik de pluspool losgehad (stom want dat moet dus via de minpool weet ik nu )waarmee ik dacht wat zaken te recetten in de hoop dat de motor daardoor weer zou starten. Inmiddels loopt de motor weer maar gaat na 5 minuten het lampje van de airbag branden en dat blijft dan aan. Ik heb bovendien geen antenne teken naast de klok meer staan en het tweede geheugen op het instrumentenpaneel is er ook niet meer.
De zaak is inmiddels uitgelezen en de niet relevante meldingen zijn verwijderd. De melding die terug blijft komen betreft 0474 (regeleenheid voor immobilizer statisch.. geen communicatie) en 01794 (chassisnummer wordt niet herkent). Bij nazoeken op het net blijkt dat door een korte piekspanning (door verkeerde volgorde accuklem monteren/demonteren) soms de software beschadigd kan raken, die deze foutcodes veroorzaken. Vraag is nu wie herkent deze situatie en wie kan dit oplossen? Ik lees allerlei verhalen over nieuw regelapparaat en nieuw instrumentenpaneel, maar kan de software niet gewoon vernieuwd worden? en waar kan dit eventueel geregeld worden.

Bedankt vast!

Hans

ajn100

Geplaatst door ajn100 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou dit problem even voorleggen bij een VAG specialist, een software update is vaak voldoende.

ajn100 (0), 10 jaar geleden

Probleem is zatedag opgelost. Idd door nieuwe software in de klokkenset te plaatsen.
Ook het tweede geheugen en het radiosignaal teken naast de klok is weer herstelt. Kosten xxx,- euro, binnen een half uur geregeld.
TOP. Had deze mensen gevonden via het net en heb de afstand maar even voor lief genomen.

Het plotseling niet willen starten is overigens hier niet mee opgelost wat een raar fenomeen blijft. De motor loopt weer perfect maar heeft toch 3 dagen stilgestaan zonder aanwijsbare reden. Staat ook niet in een foutmelding of zo. Lijkt op een electrisch probleem wellicht iets met een sensorcontact wat niet functioneerde?

Dank voor je reactie!

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

piekspanningen door de verkeerde pool los te halen???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.