Audi A4: airbag uitschakelen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

hallo,

ik heb een vraag omtrend het uitschakelen van de airbag aan de passagiers zijde ik kan namelijk niet vinden hoe ik deze uit moet schakelen weet een van de experts hier aan wezig hoe dit probleem op te lossen?

gr. ties (a4 1.8 20v 98')

ties

Geplaatst door ties (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarom wil je dit doen?

erwinvn (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit kan volgens mij niet via een computer aanpassing. er zal een weerstand geplaatst moeten worden. Verkrijgbaar bij de dealer

ties (0), 18 jaar geleden

nou dit willen we doen omdat er een baby op komst is en daarbij mag er geen airbag aanwezig zijn op de passagiers stoel (als je de maxicosi daar neer wil zetten)

mmhhh is wel lastig met die weerstand en zo of valt dat wel mee?

erwinvn (0) PRO, 18 jaar geleden

valt erg mee. alleen effe dashbordkastje verwijderen. en stekker van airbag lostrekken. weerstand op stekker plaatsen. en klaar.

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Kinderzitjes horen op de achterbank. Het risico voorin is veel te groot. Zelfs uitgeschakelde airbags kunnen afgaan bij een ongeval en dan is jouw kind dood (dit is niet overdreven, het is al eens gebeurt). Zie ook: http://www.babybox.nl/artikel.php?artike...

ties (0), 18 jaar geleden

mmhh dit is een beetje vreemd op de site van maxi cosi staat het volgende: Gebruik het autozitje nooit op stoelen met een frontaal airbag, tenzij deze is uitgeschakeld.

zie www.maxicosi.nl

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Geloof wat je wilt, maar ga je echt risico's nemen met het leven van je kind?
Overigens, dat ongeluk waar naar verwezen wordt was met een VW, een broertje (of zusje) van Audi die dezelfde techniek gebruikt. Dus ook hier is de mogelijkheid aanwezig dat een uitgeschakelde airbag afgaat.

Santa (0), 18 jaar geleden

Ties, ik ben het roerend eens met Oldford. Maxicosi wil natuurlijk graag stoeltjes verkopen en jonge ouders willen dan graag de Cosi op de voorstoel hebben. Om evt. schadeclaims bij ongevallen te voorkomen vermelden zij erbij dat je beter de airbag kunt uitschakelen. MAARRRR: waarom zou je het stoeltje op de VOORstoel plaatsen? Ik weet het wel, ben zelf ook papa, want dan kun je het kind beter in de gaten houden e.d. En DAAR zit nou net het gevaar! Je moet je aandacht bij de WEG houden en NIET bij je jonge kroost...... Klinkt wat cru, maar zo IS het wel. Bovendien heb je dan NOG een probleem: indien er weer eens een volwassene op de passagierstoel moet zitten, heb je GEEN airbag. Is dat erg? Nou nee, op zich niet, maar wanneer je bij een ongeval betrokken raakt en de bijrijder loopt (NEK)LETSEL op omdat de airbag uitgeschakeld was, heb je WEL een probleem! Wees gewoon verstandig en zet de Maxi Cosi vast op de achterbank. Geloof me, ik heb meer dan genoeg ellende gezien en het is echt niet alleen het mobiele bellen wat enorm afleidt: zuigelingen naast een bestuurder hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de aandacht van deze bestuurder! Bij elke beweging, kuchje of spuugje zit de bestuurder naar het kindje te kijken en probeert het kindje te helpen. Je kunt je voorstellen dat het kindje MEER gebaat is bij een chauffeur die de aandacht bij het verkeer heeft dan bij eentje die de bekleding van de auto schoon wil houden en vervolgens van de weg af raakt.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.