Audi A4: Airco bijgeluiden.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Goedenavond allemaal ik heb een a4 van 97 110pk als ik de airco aan zet hoor ik bijgeluiden als ik weer uit zet dan niks ik dacht eerste instantie van dat er weinig koudemiddel in zat heb ik voor de zekerheid leeggehaald en opnieuw gevuld er kwam 420 gram uit en moet 700 gram hebben nu koeld het weer beter als oude maar het probleem met dat geluid is nog niet weg ik heb aan de pomp gedraaid hij draaid volgens mij iets te stroef niet echt lekker soepel ik denk dat daar wat is gaan versleten wie weet er een oplossing of heeft zoiets meegemaakt?

groeten burhan

a4tdi

Geplaatst door a4tdi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

slippende riem, of het rubber uit de trillingdemper van de krukaspoeli aan gort gelopen.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Controleer de lagers van de ventilator die tegelijk met de pomp gaat draaien. Wees wat duidelijker van de aard van het geluid . Haal de spanning van die ventilator. Probeer wat. Groeten.

a4tdi (0), 13 jaar geleden

[quote=Punt]Controleer de lagers van de ventilator die tegelijk met de pomp gaat draaien. Wees wat duidelijker van de aard van het geluid . Haal de spanning van die ventilator. Probeer wat. Groeten.[/quote]
het is zeg maar soort schurend geluid. maar het is wel een goeie spanning weg halen van de ventilator dan kijk ik of het gelukt is of niet. maar het geluid komt wel richting de pomp maar goed ik ga kijken.

dankjewel Punt

a4tdi (0), 13 jaar geleden

[quote=audia4]slippende riem, of het rubber uit de trillingdemper van de krukaspoeli aan gort gelopen.[/quote]
Een schurend geluid is het maar als de airco uit is hoor ik het niet meer denk niet dat het aan de krukaspoelie ligt.

bedankt voor je reactie.

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

airco aan of airco uit scheelt zo'n 5 kilowatt die overgebracht wordt via de krukaspoeli. de rest wat er aan hangt neemt bijna geen vermogen af...... (1 kw voor de dynamo, dan nog iets voor de stuurpomp als die aangesproken wordt)

maar goed, ik kom net om de hoek kijken, die trillingdempers (tezamen met de poeli) gaat voor de gein als een warm broodje over de toonbank van de dealer.
het rubber er tussen gaat aan poeder, en als je dan vermogen vraagt loopt er een en ander van de poeli metaal tegen metaal tegen elkaar aan. geeft schurend geluid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.