Audi 80: audi 80 1.6 carb bj1991 start slecht als ie warm is

Bouwjaar: 1991

Hallo ,

Ik heb een audi 80 1.6 carburateur van 1991 . Nu het volgende probleem:
Bij een koude start is er niets aan de hand (starten en lopen zonder gas te geven) , maar als de motor goed op temperatuur is , en je gaat bijvoorbeeld boodschappen doen , en als je even later de auto weer start , dan pakt hij alleen aan als je vol gas geeft. De motor komt dan langzaam op toeren , en dan moet je even gas blijven geven voordat hij weer uit zichzelf stationair blijft lopen. In die tijd dat dit gebeurt komt er zwarte rook uit de uitlaat , pure brandstof , zo ruikt het.
Ook is het een paar keer voorgekomen dat bij een warme motor , bij stationair draaien het toerental spontaan oploopt tot ca 5000 rpm . Als je dan weg wilt rijden gaat dit met horten en stoten.(lees : bijna niet weg kunnen komen). Ligt dit aan de carburateur , of is er een ander probleem?

mvg Robin

robin10132

Geplaatst door robin10132 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is duidelijk dat de motor verzuipt het verbruik zal ook wel hoog zijn.
Dat kan komen door een doorlekkende vlotternaald of vlotter.
Soms loopt ook weleens de hoofdsproeier los.
Ik zou als je geen technische kennis hebt er niet zelf aan gaan werken een carburateur is een precisie onderdeel van de motor.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.