Audi 80: instrumentenpaneel verlichting

Bouwjaar: 1991

Hallo hallo,
Ik heb net een audi 80 uit '91 met 1.6 motor gekocht. Nu doet geen enkele van de dashboardverlichting lichtjes het. Alle instrumenten werken prima.
Ik heb het instrumetenpaneel eruit gehaald en de lichtjes zijn allemaal nog goed. Ook heb ik de dimmer getest en deze geeft een weerstand van 0 tot 20 ohm aan. Als ik rechtstreeks een accu aansluit op de pool van de dimmer doen 3 lichtjes het.
Iemand een idee wat het kan zijn?
Bedankt!

pgphamm

Geplaatst door pgphamm (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk maar eens naar je verlichting aan de achterzijde van de auto als het goed is! mis je daar ook nog het één en ander!

mocht dit zo zijn! heb je een kabelbreuk bij het scharnier van de kofferbak! dit probleem hangt te samen met de teller verlichting!

paul,

pgphamm (0), 18 jaar geleden

Je hebt(gedeeltelijk) gelijk. Mijn mistachterlicht doet het niet en mijn nummerbord verlichting ook niet. De rest werkt allemaal prima.
Als ik de draadjes van mijn mistachterlicht doormeet krijg ik een spanning van 0,4 volt als hij uit staat en 0,8 volt als hij aan hoort te staan. Ik kon echter geen kabelbreuk vinden bij de achterklep. Ofwel, geen duidelijk zichtbare. Enig idee hoe nu verder?
Alvast bedankt!
Paul

pgphamm (0), 18 jaar geleden

O ja, het lichtje voor de achterbakverlichting werkt ook niet.
Toedels,
Paul

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

er bevind zich wel degelijk een kabelbreuk! deze is idd, niet zichtbaar!

je moet je voorstellen dat er zich in die zwarte bundel zich negen draden verschuilen! dan kun jij je misschien voorstellen hoe dun die draadjes zijn!

deze gedeelde kabelboom (niet goedkoop) is los verkrijbaar! deze zit doormiddel van een stekker combinatie verbonden in het linker achter binnenscherm... (bij de veerschotel)

doe met deze kabelboom je voordeel op de sloop je zult er vast een goede treffen bij de meesten is deze nl, al eens vervangen!

paul,

pgphamm (0), 18 jaar geleden

Ik heb ondertussen zitten mieren met m'n mistlampknopje. Deze blijkt nogal naar de hash te zijn want als ik pinnetje 5 en 6 doorverbindt krijg ik ineens wel een mistachterlicht! Ergo, probleem met mistachterlicht ligt aan het knopje. (Dat zag er ook goed verneukt uit. Ik zal nu verder controleren hoe de achterbakverlichting en nummerplaatverlichting loopt (zekering 4 en 14).
O ja, uitbreiding va het probleem: de lichtjes die achter de verwarmingsschakelaar en ventilatorschakelaar zitten doen het ook niet. :)
We blijven moedig doorgaan!
In ieder geval bedankt voor de ideen, keep 'em coming!

pgphamm (0), 18 jaar geleden

Weer een stapje verder. Zekering 14 was exit, vervangen en 1 lichtje van de kentekenverlichting. Dus deze doet het weer. Kofferbakverlichting bleek een kwestie van een loszittend lampje; doet het ook weer.
Ergo, even samenvatten:
Achter doen alle lichten het behalve het mistachterlicht en dit licht aan de schakelaar.
Verder doen nog steeds m'n instrumentenlichtjes het niet.
Iemand een idee?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

WE HADDEN ALLANG EEN IDEE!!

alleen deze wordt niet zo gelooft! heb ik het idee!

paul.. ik heb al TIG van die kabelbomen vervangen/gerepareert!/de tang in gezet, allemaal met het zelfde probleem!!


paul,

pgphamm (0), 18 jaar geleden

Ik probeer je niet te beledigen of zo en ik heb inderdaad naar je ideen gekeken. Het blijkt echter niet in die kabelboom te zitten. (In ieder geval niet bij de achterbak.) Ik zal nu de kabelboom aan de voorkant eens nader gaan bekijken; misschien zit het tussen de 'Instrument Panel Lights Booster' en de lampjes wel fout.
In ieder geval nog steeds bedankt voor de moeite! Ik hou jullie op de hoogte.

pgphamm (0), 18 jaar geleden

En alles werkt weer! Een nieuwe mistlampschakelaar bij de sloop gehaald (5,-) en het zaakje is weer in orde. Ineens doen m'n instrumentenpaneellichten het ook weer. Compleet onlogisch maar wel fijn.
Bedankt voor alle advies!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.