Audi A3: audi a3 maakt raare geluid na vervangen van bobine

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 fsi

hallo allemaal
dit is mijn verhaal.Wij hebben zaterdag een tweedehand audi a3 gekocht,de km stand is 63000km. Onder weg naar huis kregen we pech met de uitlaatsysteemcontroler. Er blijkt een bobiene is stuk gegaan. Bij de garage bleek dat er 2 bobienen stuk gegaan. Een van de tweede kapot bobienen was al voor een hele tijd versleten. Al die tijd heeft onze auto gereden op 3 cilinders ipv 4 cilinders. Nadat de bobienen zijn vervangen kwammen een hele rare geluiden uit onze auto. Wij hebben een beziene auto maar het geluid lijkt of we op een diesel rijden. Ik ben vandaag terug gegaan naar de garage en laat grondig nakijken. Van de monteur heb ik begrepen door dat de bobiene stuk was gegaan en die is niet tijdig vervangen heeft de motor van de auto op 3 cilinders gedraait ipv 4 cilinders. Een van de cilinder raken vol met ongebruikte brandstoffen. En nu draaien de auto met volle cilinders geeft de auto die rare geluiden dat komt door al die verstopte brandstoffen. Volgens de monteur moet ik minsten een maand rijden dan worden die verstopte brandstoffen pas volledig verwerkt. Hebben jullie ook zulke klachten gehad?
ik heb helemaal niets van auto verstand dus ik weet niet of de verhaal van de monteur wel klop .of moet ik wat anders doen .
alvast bedankt

aappie

Geplaatst door aappie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Een maand rijden en dan is de brandstof eruit ?

Gewoon even de bougie(s) eruit draaien,de startmotor 5 seconden bedienen,een sigaret roken,eventueel nieuwe bougies erin en starten,dan moet het goed zijn..misschien loopt hij de eerste seconden nog stottertig,maar dat moet zo voorbij zijn..

Snap niet waarom die monteur zegt dat je er een maand mee moet rijden.

Als je het niet vertrouwt,ga eens langs een andere garage en laat het geluid horen..want dat is achter de computer altijd moeilijk te zeggen.

Gr Stefan

aappie (0), 14 jaar geleden

bedankt voor je hulp stefan . ik heb vandaag gedaan zoals je zegt .maar de geluid blijft nog steeds .misschien morgen naar andere garage laten checken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.