Audi A3: Rateltje onder motorkap

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI AGR

Hallo,

Sinds een paar weken hoor ik een rateltje dat in frequentie toeneemt als ik gas geef en afneemt als ik het gas laslaat. Ik merk niet aan de prestaties van de auto. Het valt alleen op en klinkt als een tikkend relais. Het geluid komt af van het onderdeeltje zoals aangegeven in de foto: http://img266.imageshack.us/img266/9229/...

Wat is dat voor een dingetje?. En moet het vervangen worden? Zo ja, wat kost dit? Het gaat om een 1.9 TDI, motorcode AGR. auto heeft er bijna 3 ton opzitten.

Alvast bedankt.

Dead Silence

Geplaatst door Dead Silence (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat is een magneetklep en die stuurt het vacuumgedeelte aan.
Je hebt er 2 als het goed is op het schutbord en de ene regelt de egr klep,en de andere de laaddruk van de turbo.
Als hij inderdaad als een malloot tikt,dan zou ik eerst storing uit laten lezen en eventueel wel vervangen.

Dead Silence (0), 14 jaar geleden

Dank voor reactie. Hij tikt als een soort relais, klakklak zeg maar. Voorheen viel me dat niet op. Heb wel dat af en toe bij 120 km/h in zijn 4 de auto in noodloop gaat. LMM vervangen en problemen waren tijdelijk opgelost. Echter heb nu af en toe foutcodes (altijd dezelfde) die onregelmatige turbodruk geven. Als de magneetklep aan het sterven is zou dat kunnen dat LMM niet alleen het probleem is. Eens kijken als deze binnenkort helemaal aan gort is wat er dan gebeurd :-)

Dead Silence (0), 14 jaar geleden

N75 wastegateklep vervangen. En probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.