Audi A4-Avant: Audi A4 Avant 1.8 slaat af als je gas loslaat. Loopt verder goed

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Mijn vrouw haalde vandaag deze audi op en kwam stilte staan omdat de motor afsloeg. ANWB laten komen en die hebben de gaskabel met een tiewrap. Helemaal op het uiterste puntje gezet. Hij slaat dan soms net wel soms net niet af. Zolang je een klein beetje gas geeft kun je hem prima laten lopen rond de 1000 toeren, hij slaat alleen af zodra je moet remmen (mijn rem en tegelijk gasgeven techniek is roestig geworden). Wat kan dit zijn? Ik merk bij deze auto altijd dat als hij te laag in de toeren komt de electronica altijd een beetje gas bijgeeft ter voorkoming van afslaan. Dat gedeelte lijkt niet meer te werken. Hoe wordt het stationair geregeld bij deze auto's? Is las een aantal topics over vuile gasklep, geeft dat deze symptomen? Het lijkt wel alsof de gaskabel gerekt is. Hoe kom je ooit aan de andere kant? Zit erg verstopt achter dashboard had ik het idee. Je kunt de kabel in motorcompartiment stellen met een clip maar dat is dus niet meer afdoende, kun je aan de andere kant stellen/inspecteren?

Alvast grote dank....

saffi

Geplaatst door saffi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 9 jaar geleden

kunstof aansluitstuk van de carterontluchting waarschijnlijk stuk, aan de onder/achterzijde tegen het motorblok aan. Dit geval zit op een zeer mooie plaats onder de inlaatbochten ingebouwd. Durft veel vaker stuk te gaan. Controleer dat eerst maar eens. Bij teveel luchtlekkage tussen gasklep en motor krijg je dit probleem.

Als goede 2e is het gasklephuis defect, tenminste de stelmotor die hierin gebouwd zit.
Maar dat kun je met een testkast wel uitlezen of controleren.

saffi (0), 9 jaar geleden

Thanx! Kijken of ik daarmee aan de slag kan gaan.

saffi (0), 9 jaar geleden

Ik kon zelf de auto niet uitlezen, was me al eerder opgevallen. De auto is ook iets ouder dan ik had aangegeven (had de papieren niet erbij). Gaat om volgend model: AUDI A4 AVANT (8D5, B5) 1.8 (125PK) uit 1997

In ieder geval, gasklephuis en electronica defect is de analyse. Nieuw gasklep rond de 800 euro (beetje prijzig vind ik zelf). Het is niet mijn auto dus de eigenaar mag beslissen.

Bedankt voor het meedenken en meteen de juiste analyse!

Groeten, Saffi

saffi (0), 9 jaar geleden

Nog een klein vraagje:

Ik zie op marktplaats de juiste gasklep tweedehands voor 45 euro. Hij is goed bereikbaar en het lijkt me niet al te lastig om hem te vervangen. Mijn vraag is, moet je daarna de electronica inregelen? Dat kan ik namelijk niet. Verder natuurlijk geen garantie of deze niet ook defect is.

[EDIT]: Ik ben net instructie aan het lezen over het inleren van het gasklephuis (VAG COM). In dit geval is het een gemotoriseerde gasklep met mechanische kabel. Mijn laatste vraag is dus beantwoord

Groeten, Saffi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.