Audi A5: Audi A5 gaat niet meer aan en heeft geen compressie.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 TFSI

Hallo allemaal,

Sinds gister heb ik met een probleem te kampen, me auto gaat niet meer aan.

Het begon toen ik geparkeerd stond en de auto wou starten. Dat ging niet maar de 2e poging wel gelukkig. Na een kort afstandje te hebben gereden van 2 minuten de auto uitgezet. Ik ging tanken. Daarna wou ik wegrijden maar dat ging niet meer. De auto start wel maar gaat niet aan. De ANWB gebeld. Na een aantal testjes kon de aardige man van de ANWB mij vertellen dat er op alle cilinders geen compressie is. En dat hij tijdens het starten een lichte tik hoort(ik heb hier een video van). De auto mee laten slepen naar hun opslag.

Kan iemand mij helpen met dit probleem?

Ik heb 2 dagen de auto ergens neer te laten zetten voor reparatie maar zou echt niet weten wat of waar.

Gr. Mos

Afetsom

Geplaatst door Afetsom (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Had je niet al een tijdje dat je wat geratel hoorde uit de motor tijdens een koude start of na een tijdje stil staan?
Als er echt geen compressie meer aanwezig is dan vermoed ik dat de distributieketting is versprongen helaas... Maar is een redelijk bekend probleem bij deze blokken maar laat ze eerst even controleren of dit het geval is.

Afetsom (0), 10 jaar geleden

Nee heb er echt nooit last van gehad, behalve de keer voordat die kapot ging dat die een beetje raar deed. Waar ik wel last van heb gehad is veel olieverbuik.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Olieverbruik is ook een kwaal bij deze blokken maar laat die garage even de timing van de ketting controleren (en ook nog even opnieuw compressie meten voor de zekerheid) en daarna verder kijken. Succes! Laten we het beste hopen...

Afetsom (0), 10 jaar geleden

Ja hij gaat morgen naar de garage. Ik laat hier zeker weten wat er aam de hand is en laten we inderdaad het beste hopen.

Afetsom (0), 10 jaar geleden

Garage heeft hem opengemaakt en de ketting is kapot gegaan en alles gesloopt van binnen. Ik moet volgens hun een nieuw blok hebben 2.0TFSI.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Pfff wat een kl*te bericht zeg! Ja het komt idd vaak voor tegenwoordig dat kettingen veel problemen geven van alle v.a.g. wagens met helaas nu het ergste geval wat bij jou is gebeurd...
Zijn de zuigers ook stuk? Zo niet dan heb je alleen een nieuwe/goede tweedehandse cilinderkop nodig.
Je zou misschien nog de dealer kunnen vragen of er enige vorm van coulance op zit maar ik denk het niet Pon kennende.
Anders zou ik een ruilmotor halen bij een goed bedrijf (ff goed op internet zoeken) of een goede motor van de sloop uit een schadeauto of iets dergelijks maar dan wel eerst de ketting laten vervangen voordat die wordt ingebouwd.

Marjacq (0) PRO, 10 jaar geleden

Ketting is defect gegaan doordat de nokkenassen vastlopen in het bovenste Lagerhuis/deel van de cilinderkop.
Constructief zo ontworpen motoren om stuk te gaan !
Slim van V.A.G....

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja klopt Marjacq, aan distributiezijde zit een alluminium lagerhuis waar de uiteinden van de nokkenassen in draaien en in dit huis zit een oliezeefje en deze is blijkbaar zo gemaakt....dat deze na verloop van tijd eruit springt waardoor de oliedruk iets zakt en dat daardoor de kettingspanners te weinig druk krijgen en dus meer kans op een ketting die slap komt te staan maar naar mijn idee ligt het gewoon aan het materiaal van de kettingen aangezien elk v.a.g. blok problemen heeft met kettingen.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Tja,kijk of de dealer nog wat voor je kan doen met coulance op onderdelen of arbeidsloon.
Of een andere kop erop als dat nog mogelijk is.
Zoniet,tja,da word het betalen of een andere auto.
Leuke auto voor de lease,maar prive liever iets degelijkers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A5 of stel zelf een nieuwe vraag.