Audi A6: Audi A6 2.0 TDI 2006 stottert, soms valt vermogen weg

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Hallo,

Ik rij al twee jaar in een audi A6 2.0 TDI zonder problemen. Maar nu met 218.000 op de teller toch een probleem waar de garage ook niet achter kan komen.

Na een ritje naar Oostenrijk merkte ik bij terugkomst dat de auto laag in toeren iets schokte. Vooral bij optrekken in de eerste versnelling en ontkoppelen (handgeschakeld) soms venijdige schokken. Verder rijd hij prima alleen die schokken laag in toeren tussen de 1500 en 2000 toeren. De ene keer meer dan de andere keer en soms ook niet.

Het viel me op dat er ook zwarte rook uit de uitlaat kwam bij het optrekken. Omdat de auto toch weer voor zijn onderhoudsbeurt moest verschijnen dacht ik dat het probleem daarna verholpen zou zijn. Dit was niet het geval.

Terug naar de garage die heeft een deel van de kabelboom bij de injectoren vervangen, omdat daar misschien het probleem zou zitten. Ook dit heeft niet geholpen. Het zou volgens de garage ook aan de nokkenas kunnen liggen en daar viel wel heel licht wat op te zien. Ik heb deze nog niet laten vervangen.

Ik weet ook nog niet of ik dit gelijk moet laten doen gezien de kosten. Verder valt me op dat het stotteren niet altijd aanwezig is en de ene keer minder is dan de andere keer. Ook bij het optrekken komt er nog steeds zwarte rook uit de uitlaten. Niet heel veel maar wel goed zichtbaar. En tot twee keer toe viel mijn vermogen weg. Hij rijd dan niet sneller dan 100 km per uur en trekt heel traag op. Wanneer ik de auto stil zet en van contact haal en daarna weer start is het vermogen gewoon weer terug.

De kenmerken zijn dus stotteren laag in toeren (maar ene keer meer dan andere keer), zwarte rook bij optrekken, en vermogen wat soms wegvalt maar weer normaal is als ik de auto opnieuw start.

Iemand enig idee? Of zelf meegemaakt.

Groet Jeroen

Jeroentje1

Geplaatst door Jeroentje1 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

erik2819 (0) PRO, 10 jaar geleden

Lijkt op een lek in het laadluchttraject,dus een scheur in een slang of je intercooler oid.
Hoor je als je veel gas geeft vanuit een laag toerental in bv zijn 3de versnelling niet een sis/blaas geluid vanuit de motorruimte?
Gr Erik

Jeroentje1 (0), 10 jaar geleden

Hoi Erik,

Bedank voor je antwoord. Ik heb even geprobeerd maar hoor het sissende geluid niet als ik vanuit een laag toerental optrek. Zal het doorgeven aan monteur. Bij het uitlezen geeft ie niks aan.

www.hadecom.nl (0), 10 jaar geleden

Het lijkt een beetje op het kabelboom van de pompverstuivers probleem van de 130PK 1.9 TDi motor. Ik weet echter niet of dit ook voor jouw motor van toepassing is.

www.hadecom.nl (0), 10 jaar geleden

Hmmpf, ik lees nu net pas dat door ook al naar gekeken is.

Jeroentje1 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor meedenken. Probleem is inmiddels verholpen. Intercooler moest vervangen worden, hij loopt weer als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.